Grčki šef diplomatije Dendijas odbio da održi konferenciju ispred natpisa "Republika Kosovo"

20.12.2022

13:46

0

Konferencija za novinare u Prištini sa Donikom Gervalom održana je na drugoj strani sale

Grčki šef diplomatije Dendijas odbio da održi konferenciju ispred natpisa "Republika Kosovo"
Nikos Dendijas - Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas odbio je danas da konferenciju za novinare posle razgovora sa ministarkom spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija održi i da se fotografiše ispred table sa natpisom "Republike Kosovo", piše Ekonomija onlajn.

Zbog toga je konferencija za novinare u Prištini sa Donikom Gervalom održana na drugoj strani sale gde se ne nalazi logo "Republike Kosovo", već samo zastave Grčke i tzv. Kosova.

Dendijas nije želeo da se slika ni na ulazu u zgradu ministarstva spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija, jer i tu piše "Republika Kosovo".

Kako prenosi Koha, Dendijas je na konferenciji za novinare istakao da dijalog Beograda i Prištine treba da se nastavi i da je važno da obe strane sprovedu ono što je do sada postignuto.

Podsetimo, Dendijas je prethodno bio u Beogradu gde je posle susreta sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem istakao da Grčka čvrsto stoji pri ranijem stavu o Kosovu i poštujući teritorijalni integritet Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike