Albanci vređaju i prete sukobom: “Srbi sa severa su kriminalci, možemo da uklonimo barikade” (FOTO)

17.12.2022

14:20

0

Autor: 24sedam

Svečlja je naveo da Priština u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom procenjuje situaciju

Albanci vređaju i prete sukobom: “Srbi sa severa su kriminalci, možemo da uklonimo barikade” (FOTO)
jarinje rosu - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministar unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Dželjalj Svečlja zapretio je da ova lažna država može da ukloni barikade na severu.

On je na Fejsbuku Srbe koji brane svoja prava nazvao “kriminalcima” i naveo da Priština u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom procenjuje situaciju za adekvatan odgovor.

- Svaki trenutak proveden pod barikadama koje su podigle naoružane i kriminalne grupe je previše. Institucije Kosova imaju sve kapacitete da uklone barikade i u koordinaciji sa našim međunarodnim partnerima procenjuju situaciju za adekvatan odgovor - naveo je Svečlja.

Pored izjave on je objavio forografije iz svoje posete prelazu Brnjak na kojima se vidi da večera sa pripadnicima policije tzv. države Kosovo.

Podstimo, Srbi na severu Kosova i Metohije osmi dan su na barikadama, na kojim izražavaju protest zbog hapšenja svojih sunarodnika i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever pokrajine.

Kosovska policija je potvrdila da je u četvrtak u Kosovskoj Mitrovici uhapsila Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije, koji je napustio službu kada su Srbi sa severa KiM napustili privremene prištinske institucije. Pre njega je uhapšen Dejan Pantić, takođe bivši pripadnik kosovske policije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike