Štrajk glađu zbog izbornog procesa u Šapcu: Članovi komisije prenoćili u zgradi Gradske uprave

07.10.2020

12:35 >> 12:37

0

Na ovakav vid protesta odlučili su se jer je došlo do novog odugovlačenja izbornog procesa

Štrajk glađu zbog izbornog procesa u Šapcu: Članovi komisije prenoćili u zgradi Gradske uprave
Copyright Ilustracija/Foto: ATA images

Članovi šabačke Gradske izborne komisije su sinoć stupili u štrajk glađu. Oni su proveli su noć u prostorijama Gradske uprave.

Na ovakav vid protesta odlučili su se jer je došlo do novog odugovlačenja izbornog procesa tako što predstavnici „Zajedno za Srbiju“ nisu hteli da se izjasne po prigovorima pristiglim za biračka mesta Drenovac i Ševarice.

U ovom trenutku glađu štrajkuje šest predstavnika GIK-a, koji zastupaju interese SNS-a u tom telu. Osim iscrpljenosti zbog noći provedene u sali za sastanke, gde se održavaju sednice, oni ne osećaju nikakve posebne tegobe.

Dok se ovo dešava na drugom spratu, zamenici članova GIK-a, prinuđeni su da čuvaju izborni materijal u podrumu. Inače, oni su od juna sami sebi uveli ovu obavezu čuvanja, jer je materijal bio potpuno neobezbeđen.

Pred zgradom Gradske uprave u Gospodar Jevremovoj ulici u Šapcu sinoć je bilo burno kada su se okupili Šapčani da podrže predstavnike GIK-a. Incidenata nije bilo, ali su povremeno uzvikivali „Zeleni, lopove“ i „Vudo lopove“, što je namenjeno Nebojši Zelenoviću i predsedniku GIK-a Budimiru Pavloviću.

Ukoliko ubrzo ne dođe do nekakvog razrešenja, članovi SNS-a najavili su da će organizovati skupove pred kućama najodgovornijih za ovo stanje – kod Dušana Petrovića u Pop Lukinoj ulici, kod Zelenovića i kod Pavlovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike