Argentina ne priznaje samoproglašeno Kosovo: Beograd i Buenos Ajres složni po pitanju "mirovnjaka" iz lažne države

13.12.2022

17:40

0

Argentinska strana je informisala Dačiža o stavovima u vezi sa odlukom PIS u Prištini da uputi pripadnike „Kosovskih bezbednosnih snaga“ na Malvinska ostrva

Argentina ne priznaje samoproglašeno Kosovo: Beograd i Buenos Ajres složni po pitanju "mirovnjaka" iz lažne države
Copyright Profimedia

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Republike Argentine Osvalda Narsisa Marsika, a u razgovoru je konstatovan visok nivo bilateralnih političkih odnosa, zasnovanih na međusobnom razumevanju i podršci oko prioritetnih pitanja za dve zemlje. 

Potvrđen je interes za sveobuhvatni razvoj saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i interes za dalje jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, realizacijom posete MIP Argentine Srbiji i nastavkom dijaloga dva ministarstva spoljnih poslova. 

Ministarstvo spoljnih poslova
 

Argentinska strana je informisala o stavovima u vezi sa odlukom PIS u Prištini da uputi pripadnike „Kosovskih bezbednosnih snaga“ na Malvinska ostrva, u okviru Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, naglasivši da je ona u suprotnosti sa rezolucijama GS UN koje pozivaju dve strane da se uzdrže od jednostranog donošenja odluka dok se ne postigne rešenje za spor oko suvereniteta nad Malvinskim ostrvima. 

Izražena je zahvalnost na saopštenju Ministarstva spoljnih poslova koje je objavljeno tim povodom. 

Sa naše strane je preneta zahvalnost na principijelnoj podršci Argentine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. Istaknuto je da smatramo nedopustivim angažovanje „Kosovskih bezbednosnih snaga“ u stranim misijama, budući da je ono u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike