U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno, ali napeto, nakon Kurtijevog "krvavog" terora!

09.12.2022

06:26

0

Petković je rekao da će Beograd razmotriti, u skladu sa Rezolucijom 1244, povratak do 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije

U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno, ali napeto, nakon Kurtijevog "krvavog" terora!
Policija/Ilustracija - Copyright TANJUG/ IVAN RADULOVIĆ

U severnom delu Kosovske Mitrovice je, posle sinoćnjeg upada specijalnih jedinica kosovske policije, mirno. Nema incidenata, okupljeni građani su se razišli, ali je napeto, prenosi RTS.

Oko 300 kosovskih specijalaca, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo je sinoć iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice u severni deo grada. Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali severni deo Mitrovice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavio, upadom kosovske policije na sever Kosmeta, sa protivpravnim i nasilnim akcijama koje imaju cilj okupaciju severa KiM.

Petković je rekao da je, prema saznanjima Beograda, 300-350 policajaca, što patrolnih sa pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, oko 20.30 upalo na sever, i to iz pravca Južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali.

Petković je rekao da će Beograd razmotriti, u skladu sa Rezolucijom 1244, povratak do 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike