Šabac pred rešenjem krize? Izborna komisija poništila odluke o ponavljanju glasanja

08.10.2020

08:16

0

Članovi Gradske izborne komisije koje je imenovala Srpska napredna stranka prekinuli su štrajk glađu

Šabac pred rešenjem krize? Izborna komisija poništila odluke o ponavljanju glasanja
Copyright Printscreen/YouTube/RTS

Gradska izborna komisija poništila je u sredu uveče raniju odluku o raspuštanju biračkog odbora i ponavljanju glasanja na biračkom mestu Šipurske livade i odbila sve ostale prigovore kojima se tražilo ponavljanje izbora na biračkim mestima Ševarice, Dranovac i Šipurske livade, saopštio je šabački odbor SNS.

SNS navodi da je tom sednicom završeno odlučivanje po prigovorima koji su u nadležnosti GIK-a i da se, ukoliko ne bude žalbi Upravnom sudu, očekuje da će u narednih dva do tri dana GIK proglasiti rezultate i dodeliti mandate odbornicima.

Nakon toga se očekuje i upućivanje zahteva predsedniku skupštine grada Šapca za sazivanje konstitutivne sednice čime bi se, kako navodi SNS, spustila zastava na višemesečni izborni ciklus u Šapcu.

SNS navodi da je jučerašnja sednica održana nakon što je 10 članova GIK Šabac, koji su predstavljali listu Nebojše Zelenovića, Metle, UDS – Prilike i Zelene stranke, podnelo ostavku.

Sednicom koja je počela u 22 časa, a na koju su, kako navodi SNS, bili pozvani svi članovi i zamene iz stalnog sastava pa i oni koji su u ostavci, predsedavao je najstariji pravnik od prisutnih Boris Tumenko.

Članovi Gradske izborne komisije koje je imenovala Srpska napredna stranka prekinuli su štrajk glađu, saopštio je budući gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

On je podsetio da je štrajk glađu započet, kada je predsednik Gradske izborne komisije Budimir Pavlović zajedno sa ostalim članovima koje su imenovali Dušan Petrović i Nebojša Zelenović, kako kaže, počeo opstrukciju izbornog procesa.

“S obzirom na to da su članovi izborne komisije koje su oni imenovali podneli ostavke, mi zahtevamo od sekretara komisije Zlatka Rankovića da pečat koji je otuđio vrati predsedniku skupštine. Ukoliko se to ne desi mi ćemo podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu pečata i tražićemo od predsednika skupštine da izda nalog za izradu drugog pečata”, rekao je Pajić, a navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

On je poručio građanima Šapca da ne brinu i da će izborni proces biti doveden do kraja u skladu sa zakonom i uz poštovanje njihove izborne volje.

“Šabac mora da krene napred, a Srpska napredna stranka koja ima apsolutno poverenje građana treba sa svojim koalicionim partnerima da preuzme odgovornost za rukovođenje gradom”, poručio je Pajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike