Premijerka Brnabić reagovala na izjavu Stana: Čekali smo šta će EU reći o imenovanju Rašića i dočekali jednu sramnu izjavu

01.12.2022

18:46

0

Autor: 24sedam

Ili će EU početi da poštuje vrednosti koje propagira ili nema više potrebe da Srbija u ovakvoj farsi učestvuje, poručila je Brnabić

Premijerka Brnabić reagovala na izjavu Stana: Čekali smo šta će EU reći o imenovanju Rašića i dočekali jednu sramnu izjavu
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić reagovala je večeras povodom izjave portparola Evropske unije Petera Stana o imenovanju Nenada Rašića za ministra u vladi privremenih institucija samouprave u Prištini:

- Ovakva reakcija je sramota EU. Čekali smo da vidimo šta će Unija reći o imenovanju Rašića i dočekali još jednu sramnu izjavu. Imenovanje Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, već i sa voljom naroda iskazanoj na izborima, a što je najvažnija volja - istakla je Brnabić i dodala:

- Ponovo pitam – nakon što 10 godina Priština nije implementirala Briselski sporazum čiji je EU garant, nakon što je Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćeno pravo glasa ove godine, i to dva puta, na šta je EU reagovala jednom rečenicom u Izveštaju o napretku, i nakon što Priština imenovanjem Rašića nastavlja da nipodaštava jasno iskazanu volju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dakle pitam EU – gde su te evropske vrednosti, gde je demokratija, gde nestade vladavina prava?  

Premijerka je istakla da nakon "ovakve sramotne izjave EU, samo još jedne u nizu, nema nikakve potrebe da Srbija više učestvuje na samitima o Zapadnom Balkanu".

- Ili će EU početi da poštuje vrednosti koje propagira ili nema više potrebe da Srbija u ovakvoj farsi učestvuje. Prvi put Srbija neće prisustvovati Samitu EU – Zapadni Balkan koji će biti održan 6. decembra u Tirani ove godine, poručila je predsednice vlade.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike