Sram vas bilo! Širite fašizam i zatucanost: Premijerka Brnabić oštro reagovala na saopštenje Dveri

27.11.2022

12:28

0

Premijerka oštro reagovala na saopštenje Pokreta "Dveri" u vezi sa najavom vantelesne oplodnje uvezenim meterijalom

Sram vas bilo! Širite fašizam i zatucanost: Premijerka Brnabić oštro reagovala na saopštenje Dveri
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić danas je na svom tviter nalogu oštro reagovala na saopštenje Pokreta "Dveri" u vezi sa najavom vantelesne oplodnje uvezenim meterijalom i zbog toga što je dnevnik "Danas" preneo to saopštenje.

"Sram vas bilo! I nesrećnike iz Dveri, i medije koji prenose ovakve gluposti bez ikakvog kritičkog osvrta ili komentara, čime direktno promovišu ovakve stavove. Stotine žena i parova iz Srbije je bilo primorano da se na ovaj način ostvari u roditeljstvu, ali su za to morali da se potucaju po Pragu, Solunu, Skoplju i drugim zemljama i gradovima, jer to nisu mogli u svojoj zemlji", napisala je Brnabićeva.

Ona je naglasila da će se to, zahvaljujući odluci države, sada promeniti.

"Uskoro će moći, jer imaju odgovornu vlast koja radi u interesu naših građana i naše zemlje, a ne promoviše besprizornu fašističku ideologiju i zatucanost. Još jednom: sram vas bilo!", napisala je premijerka.

"Dveri" su ranije objavile saopštenje svog Bioetičkog odbora koje je preneo dnevnik "Danas", u kome se navodi da vantelesna oplodnja sa doniranim materijalom može uticati na promenu genoma budućih naraštaja i da zato treba da bude sprovedena javna rasprava o takvoj odluci.

Ova stranka smatra da to što će za ovakva vid vantelesne oplodnje moći da se prijave i žene bez partnera, "insinuira mogućnosti dalje afirmacije trenutno protivzakonitog surogat materinstva i komercijalizaciju trudnoće, ali i zaobilaženje zakona kojim bi bio otvoren put da homoseksualni parovi naručuju i usvajaju decu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike