Rada Trajković ulazi u Kurtijevu vladu: Nenad Rašić je imenuje za savetnicu

01.12.2022

12:53

1

Srpska lista je, nakon što je obelodanjeno da je Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, najavila žalbu Ustavnom sudu

Rada Trajković ulazi u Kurtijevu vladu: Nenad Rašić je imenuje za savetnicu
Rada Trajković - Copyright M.K./ATAImages

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković biće imenovana za savetnicu ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića, prenosi Kosovo onlajn Medija centar.

Ovu informaciju za Medija centar potvrdio je i sam Rašić.

“Tačno je biće imenovana zato što poseduje bogato iskustvo i znanje i sigurno da može mnogo šta da se nauči od nje i da će dati ogroman doprinos radu ministarstva. Takođe pored toga ona bila jedna od kandidata na listi i samim tim preuzela je odgovornost imajući i hrabrosti da bude deo liste (GI Sloboda, pravda, opstanak)”, rekao je Rašić za Medija centar.

Rada Trajković je na poslednjim parlamentarnim izborima na Kosovu bila na listi Građanske inicijative Sloboda, pravda i opstanak, koja je osvojila 1.508 glasova ili 0,173 odsto.

Srpska lista je, nakon što je obelodanjeno da je Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, najavila žalbu Ustavnom sudu.

Ovim povodom reagovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je ocenio da je imenovanjem Nenada Rašića za ministra Aljbin Kurti brutalno prekršio sopstveni takozvani ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike