Gradonačelnik Đurić i ambasador Španije na sastanku: Razgovarali smo o zainteresovanosti španskih privrednika za ulaganje u naš grad

01.12.2022

12:07

0

Autor: 24sedam

"Nastavićemo da produbljujemo veze i prijateljstvo naroda Srbije i Španije"

Gradonačelnik Đurić i ambasador Španije na sastanku: Razgovarali smo o zainteresovanosti španskih privrednika za ulaganje u naš grad
Copyright Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Španije Nj. E. Raul Bartolome Molina sastali se u Gradskoj kući. Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i istakao da ovakvi susreti doprinose razmeni iskustva u brojnim oblastima i vode ka definisanju konkretnih oblika saradnje Grada i Ambasade.

Foto: Grad Novi Sad
 

 

Ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog posete Evropskoj prestonici kulture i naglasio da je, pored kulturnog delovanja, Novi Sad istaknut i kao grad sa izrazito povoljnim poslovnim okruženjem i mesto privlačno investitorima širom sveta. Upravo stoga, on je naglasio da ta činjenica navodi i španske kompanije da svoje mesto zauzmu na mapi onih koje posluju u Novom Sadu.

Foto: Grad Novi Sad
 

 

Saglasili su se da su kultura, obrazovanje i sport odlično tle za produbljivanje veza i prijateljstva naroda Srbije i Španije, ali i da intenziviranje saradnje u tim oblastima, posledično služi kao zamajac za saradnju u ekonomiji i privredi. Ambasador je, s tim u vezi, dodao da je učešće te zemlje na narednom Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu potpuno izvesno i izrazio nadu da će se odlični politički odnosi dve zemlje, produbljivati u budućnosti i kroz takve vidove saradnje.

Foto: Grad Novi Sad
 

 

-Sastao sam se danas sa uvaženim ambasadorom Kraljevine Španije Nj. E. Raulom Bartolomeom Molinom. Razgovarali smo, između ostalog, o zainteresovanosti španskih privrednika za ulaganje u naš grad. Oni su svakako, više nego dobrodošli da svoje mesto zauzmu na poslovnoj mapi Novog Sada, a ambasador je najavio i učešće te zemlje na narednom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u našem gradu. Nastavićemo da produbljujemo veze i prijateljstvo naroda Srbije i Španije, koje se temelji, ne samo na sličnom mentalitetu, već i na odličnim političkim odnosima dve zemlje- stoji na Instagram profilu prvog čoveka Novog Sada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike