Vučić na radnoj večeri sa grčkim premijerom: Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji i svim temama od značaja za ceo region (FOTO)

18.11.2022

19:22

0

Autor: 24sedam

Vučić se još jednom zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na svom EU putu

Vučić na radnoj večeri sa grčkim premijerom: Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji i svim temama od značaja za ceo region (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom.

- Hvala dragom prijatelju Kirijakosu Micotakisu na srdačnom dočeku. Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, svim temama od značaja ne samo za naše zemlje, već i za ceo region. Još jednom sam zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na svom EU putu, a pričali smo i o energetskoj situaciji, kao i međusobnoj podršci tokom izazovnih vremena koja su pred nama - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

 

 

Ranije danas, predsednik se oglasio da je stigao u Atinu kako bi prisustvovao sastanaku sa iskrenim prijateljem Srbije, Micotakisom.

- Očekujem da učvrstimo i snažno unapredimo naše političke i ekonomske odnose - naveo je Vučić uz fotografiju iz glavnog grada Grčke.

- Da budem pomalo ličan, poseta Atini mi je svakako draža, od one koja dolazi posle nje... - napisao je Vučić, aludirajući na sastanak u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, na koji je pozvala EU.

Danas je portparol EU Peter Stano izjavio je da su Vučić i Kurti pozvani da dođu u Brisel na sastanak kako bi se pronašlo "evropsko rešenje" za "najozbiljniju situaciju od 2013. godine".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike