Srpska lista: Nećemo učestvovati na vanrednim izborima

15.11.2022

12:47

0

Autor: 24sedam

Vjosa Osmani saopštila je sinoć da je odredila 18. decembar, kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan

Srpska lista: Nećemo učestvovati na vanrednim izborima
Goran Rakić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Srpska lista saopštila je da neće učestvovati na vanrednim izborima 18. decembra za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

"Imajući u vidu odluku Prištine o održavanju vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije želimo da obavestimo javnost da Srpska lista neće uzeti učešće na ovim izborima, kao ni građani koji podržavaju našu stranku, a kojih je preko 95 odsto na ovim prostorima", navodi se u sapštenju Srpske liste.

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani saopštila je sinoć da je nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom odredila 18. decembar, kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Ona je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu i naglasila da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno.

Ovim povodom oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je ocenio da je odluka o raspisvanju izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije novi pokušaj Prištine da okupira severni deo pokrajine, te poručio da izbori za srpske opštine, bez Srba i srpskog naroda, nemaju nikakvog smisla i osuđeni su na propast. On je dodao i da je reč o novom pokušaju Prištine da okupira sever Kosova i Metohije, a "skrivajući se iza nekakvih izbornih procesa u trenutku kada svojim jednostranim i protivpravnim akcijama Aljbin Kurti, Vjosa Osmani i njhovi posilni dodatno podižu tenzije na terenu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike