To je za nas neprihvatljivo: Ivica Dačić o nemačko-francuskom predlogu

06.11.2022

08:20

0

Zaključak sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost je da je taj predlog za nas neprihvatljiv i svi smo glasali "za"

To je za nas neprihvatljivo: Ivica Dačić o nemačko-francuskom predlogu
Ivica Dačić - Copyright Printscreen/Happy TV

-Nikada nećemo dobiti rešenje koje je idealno ili za nas ili Prištinu. U prostoru smo u kojem nema idealnih rešenja i gde moramo dobro da merimo šta možemo, a šta ne možemo da prihvatimo, a da to ne ugrozi naše najvažnije interese, rekao je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u intervjuu za Novosti.

Dačić ocenjuje da plan Šolca i Makrona, koji Srbiji nudi da prihvati Kosovo u Ujedinjenim nacijama u zamenu za maglovitu evropsku perspektivu, polazi od stava da je nezavisnost Kosova već gotova stvar, što mi ne prihvatamo.

-Mi hoćemo da razgovaramo i sve vreme pokazujemo da smo konstruktivni, imamo predloge za kompromis, ali te dogovore ne možemo da pravimo od krova. Zaključak sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost je da je taj predlog za nas neprihvatljiv i svi smo glasali "za". Ne pruža nam šansu da razgovaramo, jer je osnova iz kojih polazi - da je Kosovo nezavisna država, za nas neprihvatljiva. A to, da li ćete da priznate ili nećete u formalnom smislu, ali ćete se složiti da Kosovo bude članica UN, za nas je mnogo teško.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike