Petković: Kurti ne može da prikrije svoju nervozu

05.11.2022

18:20

0

Tamo gde Kurti nastupa represijom, dugim cevima i oklopnim vozilima, tamo su Srbi, na demokratski način, odgovorili prezirom i mirnim građanskim otporom, poručio je Petković

Petković: Kurti ne može da prikrije svoju nervozu
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Nervoza Aljbina Kurtija zbog jedinstvene odluke srpskog naroda sa severa KiM da napusti kosovske institucije, ne može se sakriti njegovim napadima na predsednika Aleksandra Vučića i ulizivanjem srpskom narodu koji mu je danas jasno poručio - mi imamo jednu državu i jednog predsednika, a on ne sedi u Prištini, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Nema sumnje, kako dodaje Petković u saopštenju, da je to najviše zabolelo Kurtija, koji se zaigrao onog trenutka kada je pomislio da zastrašivanjem i ucenama može da slomi srpski narod, a Srbi su svakoga dana bili sve odlučniji da se mirno i demokratski bore za ono najsvetije - svoje pretke i svoju decu, čuvajući međunarodno pravo.

Tamo gde Kurti nastupa represijom, dugim cevima i oklopnim vozilima, tamo su Srbi, na demokratski način, odgovorili prezirom i mirnim građanskim otporom, poručio je Petković.

Srbi su danas, kako ističe, samo rekli "ne" siledžijskoj politici Aljbina Kurtija, njegovom izbegavanju obaveza preuzetih u Briselskom dijalogu, njegovoj agresiji, a iznad svega njegovoj neprikrivenoj mržnji prema srpskom narodu.

- Albanski separatizam na Kosovu i Metohiji će se, kako već decenijama upozoravamo, vratiti kao bumerang onima koji su lakomisleno verovali da je moguće jednokratno kršiti međunarodno pravo, a ne izazvati domino efekat - naglasio je Petković.

- Nemaju ni Rusija ni Ukrajina nikakve veze sa siledžijskom politikom i potezima Aljbina Kurtija, a nema ni Beograd, jer ono što se u kontinuitetu čini srpskom narodu na Kosovu i Metohiji je ničim motivisano, patološko nasilje i zločin iz mržnje i nema nikakve veze sa velikom politikom - dodaje direktor Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike