"Ne davimo Beograd" udavio se u stranačkim ambicijama – ostaju beogradski pokret

01.11.2022

12:22

0

Skoro niko sa kim su pričali ne želi da pravi stranku sa njima

"Ne davimo Beograd" udavio se u stranačkim ambicijama – ostaju beogradski pokret
Ne_davimo_Beograd - Copyright A. K./ATAImages

Pokret "Ne davimo Beograd", poznat po simbolu - žuta patka, nastao je pre pet godina zbog protivljenja projektu "Beograd na vodi". Iako su tvrdili da su to čisti građanski protesti i da ih politika ne zanima, ubrzo su se predomislili i izašli na beogradske izbore i doživeli fijasko. Nisu ušli u Skupštinu grada.

U međuvremenu su im apetiti porasli i hteli su da naprave nacionalnu organizaciju, tačnije da se povežu sa sličnim pokretima širom Srbije, i da je nazovu “Građanski front”. Za taj projekat su od jedne fondacije iz Nemačke dobili 260.000 evra, ipak, taj njihov “Građanski front” je postao građanski debakl, jer su pare potrošene, u Beogradu, a nikakvu organizaciju nisu uspeli stvoriti. 

Sada imaju želju da opet urade nešto slično, ali takođe ređaju neuspehe. Skoro niko sa kim su pričali ne želi sa njima da pravi stranku. Njihovi najjači partner u Srbiji, kraljevački “Lokalni front”, rekao im je da ne želi sa njima više nikada ništa da pravi, jer ih već sumnjiče za prvi pokušaj od kojeg je samo beogradska ekipa zaradila. Slične odgovore dobili su i u Nišu, Čačku, Valjevu, Novom Sadu... 

Zakazano predstavljanje te nove stranke, koja je trebalo da se (ne)duhovito zove Ne davimo Srbiju - definitivno je otkazano, te su sve bliže odluci da ipak ostanu urbani beogradski pokret koji se bavi zelenilom u parkićima i nelegalnom gradnjom.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike