Ana Brnabić: Dosad neviđene okolnosti, nova vlada biće formirana u ustavnim rokovima

04.10.2022

05:33

0

Premijerka je naglasila da ministri još postoje, a da to što su u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost

Ana Brnabić: Dosad neviđene okolnosti, nova vlada biće formirana u ustavnim rokovima
Ana Brnabić Tan2022-9-23_15455279_1 - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će njen novi kabinet biti formiran u skladu sa ustavnim rokovima i podsetila da se taj proces odvija u dosad neviđenim okolnostima.


- Mislim da ide najbrže moguće u datim okolnostima. Kada zaista na dnevnoj osnovi moramo da gasimo raznorazne požare, da se borimo za stabilnost, ne samo političku, već i energetsku. Što se tiče dnevnog života građana, da li je vlada tehnička ili se čeka nova - ništa se nije promenilo - rekla je Brnabićeva sinoć za TV Blic.

Premijerka je naglasila da ministri još postoje, a da to što su u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost.

- Svi radimo zajedno i u timu sa predsednikom Srbije. I što se tiče onoga što mi isporučujemo našim građanima, tu nismo dozvolili ni najmanju stvar da bude kao da nema Vlade. Vlada postoji, a nova vlada će biti u skladu sa ustavnim rokovima - poručila je ona.

Rekla je i da je, ako ćemo iskreno, u poslednjih šest meseci počeo treći svetski rat i da to nisu okolnosti koje smo imali do sada.

 

Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike