Vučić sa Salivenom sat duže od planiranog: "Iskren razgovor"

23.09.2022

06:05

0

Sastanak je trebalo da potraje pola sata, ali potrajao je sat i po, a predsednik Srbije će se u Njujorku sastati i sa Vuktorijom Nuland, za koju kaže da su "stari znanci"

Vučić sa Salivenom sat duže od planiranog: "Iskren razgovor"
džejk saliven aleksandra vucic instag av (3) - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sastanak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džejkom Salivenom, bio iskren, otvoren, o različitim temama, a samo takav može da donese neku dobrobit, i pored neslaganja po nekim pitanjima.

Sastanak je trebalo da potraje pola sata, ali potrajao je sat i po, a predsednik Srbije će se u Njujorku sastati i sa Vuktorijom Nuland, za koju kaže da su "stari znanci".

-Sastanak sa Salivenom je verovatno do sada bio jedan od najznačajnijih, neki kažu da je on drugi, a neki da čak i najvažniji čovek SAD, najveće sile sveta. Razgovor je trajao dugo, o ekonomiji i o svim važnim političkim pitanjima, stremljenjima Srbije, regionu, Kosovu i Metohiji- rekao je Vučić novinarima.

Kako je preneo, nije lako usaglasiti se po pojedinim pitanjima, ali je razgovor bio veoma otvoren i iskren.

-A, kada je razgovor otvoren i iskren, onda uvek mora da donese neku dobrobit. Ne moze uvek da bude blagorodan, ali neko dobro donese. Važno je da smo se upoznali, Saliven je budućnost američke politike, i ne samo politike, i na mestu je gde de fakto odlučuje o ključnim pitanjima sveta, o ratu i miru -rekao je Vučić.

Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav
 

 

Dodao je da su "pretresli" sva pitanja, a da je on govorio o stavovima Srbije, ukazao da je važno da zajednički damo sve od sebe da ekonomsku aktivnost između Srbije i SAD pojačamo, da imamo više investicija.


-Zadovoljni smo što Rivijan dolazi, a kada jedan Saliven to zna… Razgovarali smo o energetskim projektima, o obnovljivim izvorima energije… O dve njihove kompanije, koje su zainteresovane da rade u Srbiji i o dugim stavrima važnim za unapređenje saradnje o unapređuju odnosa- rekao je Vučić.

Na pitanje da li je Saliven pročitao njegov (Vučićev) govor iz UN, Vučić je rekao da je znao i mnogo više od toga, i da "izgleda da je čitao i neke druge stvari".

"Mislim da je pročitao govor, reč je o čoveku izvanredne inteligencije, koji je fascinantno pripremljen, što retko kažem", rekao je Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike