Preminula bivša ministarka Srbije Radmila Milentijević: Predsednik Vučić izrazio saučešće

22.09.2022

05:49

0

-Izražavam saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima profesorke Milentijević. Neka počiva u miru - navodi se u saučešću predsednika Vučića

Preminula bivša ministarka Srbije Radmila Milentijević: Predsednik Vučić izrazio saučešće
Tan2022-9-17_84342829_3 - Copyright FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima povodom smrti profesorke Radmile Milentijević, pisca, istoričarke i nekadašnje ministarke u Vladi Savezne Republike Jugoslavije i Vladi Srbije.


-Sa tugom sam primio vest o smrti Radmile Milentijević, koja je svojim neumornom radom i posvećenošću ostavila specifičan trag na našoj političkoj i intelektualnoj sceni - navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Kako je naveo predsednik Srbije, Srpkinja i Njujorčanka, profesorka i političarka, pisac i humanista, erudita i patriota, Radmila Milentijević će ostati upamćena kao žena borac, koja se predano i uporno zalagala za dobrobit našeg naroda i zemlje, kao i za čuvanje srpskog kulturnog nasleđa od zaborava.

-Izražavam saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima profesorke Milentijević. Neka počiva u miru - navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Radmila Milentijević rođena je 27. oktobra 1931. godine u Azanji kod Smederevske Palanke.

Bila je profesor emeritus na Gradskom koledžu u Njujorku, a veći deo života je provela u Americi.

Doktorirala je 1970. godine na Univerzitetu Kolumbija. Bila je profesor na Gradskom koledžu u Njujorku, gde je predavala savremenu evropsku istoriju.

Bila je ministarka bez portfelja 1992. u Vladi SR Jugoslavije u vreme Milana Panića i ministarka informisanja 1997-1998 u Vladi Srbije koju je vodio Mirko Marjanović.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike