Ne mislim da Putin blefira: Predsednik Srbije na američkoj NewsmaxTV o svim gorućim temama

21.09.2022

14:00 >> 14:40

0

Predsednik Vučić govoriće večeras na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o gorućim pitanjima

Ne mislim da Putin blefira: Predsednik Srbije na američkoj NewsmaxTV o svim gorućim temama
Vucic newsmaxtv - Copyright NewsmaxTV printscreen

Predsednik Srbije, koji boravi u Njujorku i večeras će govoriti na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o gorućim pitanjima, te predstaviti poziciju naše zemlje, daje ekskluzivni intervju za američki medij NewsmaxTV.

Razgovor vodi nekadašnji izaslanik Donalda Trampa, Ričard Grenel.

Na početku intervjua predsednik Srbije objasnio je poziciju Srbije u dijalogu sa Prištinom, te objasnio šta su glavni problemi. Takođe govori o odnosu sa Rusijom u sklopu situacije u Ukrajini i energetskoj krizi.

NewsmaxTV printscreen
 

 

-  Sad smo obeležili 140 godina diplomatije sa USA. Mi smo oboje na istoj strani istorije i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Verujem da uspešno kontrolišemo situaciju na Kosovu, a moraćemo da uložimo više da nastavimo pregovore i nađemo kompromisna rešenja. Moramo se nadati da će druga strana razumeti šansu u ponuđenim rešenjima, rekao je predsednik Vučić na početku intervjua.

Na pitanje o Rusiji i tenziji u Ukrajini, predsednik je rekao:

- Mi smo oduvek imali dobre odnose sa Ukrajinom i Rusijom. Mi smo oduvek podržavali integritet svih zemalja u svetu, podržavamo UN rezolucije. Srbija ima tradicionalno dobre odnose i sa Rusijom i Ukrajinom, ali smo osudili invaziju na Ukrajinu u skladu sa Poveljom UN. S druge strane, imamo drugačije odnose s Rusijom kad je reč o energetskom sektoru, rekao je predsednik Vučić. 

NewsmaxTV printscreen
 

 

Na pitanje šta misli da li predsednik Rusije Vladimir Putin blefira povodom najave upotrebe nuklearnog oružja, rekao je da ne misli.

- Tražite od mene da budem politički analitičar, a ja to nisam. Ali ne, ne mislim da blefira, rekao je Vučić.

Usledilo je pitanje o Holokaustu i izgradnji muzeja u Beogradu.

Glavna tema ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, koja je počela 13. septembra, jeste "Prelomni trenutak: transformativna rešenja za međusobno povezane izazove".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike