Vučić se sastao sa ambasadorom Hilom, bilo razgovora i o Generalnoj skupštini UN (FOTO)

17.09.2022

08:14 >> 09:51

0

Vučić će 21. septembra govoriti 77. sednici Generalne skupštine UN

Vučić se sastao sa ambasadorom Hilom, bilo razgovora i o Generalnoj skupštini UN (FOTO)
Tan2022-9-17_84340672_0 - Copyright FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom.


- Razgovarao sam sa ambasadorom Hilom o aktuelnim temama, ali i o predstojećoj poseti Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine UN i brojnim sastancima koje ću tom prilikom imati sa visokim zvaničnicima američke administracije - napisao je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.
Vučić će 21. septembra govoriti 77. sednici Generalne skupštine UN.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i aktuelnim geopolitičkim pitanjima, pogotovo u svetlu situacije nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, kao i predstojeće posete Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je naglasio da očekuje podršku SAD u svim naporima Srbije usmerenim na nastavak dijaloga sa Prištinom, budući da je razgovor jedini pravi put za rešavanje svih otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Hilom ponovio poziciju Srbije usmerenu na očuvanje mira i stabilnosti u regionu, budući da se naša zemlja svojom doslednom i ozbiljnom politikom pozicionirala kao pouzdan i odgovoran partner, posvećen političkom dijalogu i daljem razvoju regionalnih odnosa u svim oblastima.

Ambasador Hil je istakao da će Sjedinjene Države sa partnerima iz Evropske unije nastaviti da se zalažu za dijalog koji će doneti konkretne rezultate i ponovio podršku SAD evropskim integracijama Srbije i zemalja regiona, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike