Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Elizabete II: "Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji"

08.09.2022

18:22 >> 18:23

0

"Kraljica Elizabeta II se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije"

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Elizabete II:  "Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji"
vučić - Copyright 24sedam/AP Photo/Profimedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti Njenog Veličanstva kraljice Elizabete II.

 - U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II.

Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima. Kraljica Elizabeta II se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije.

Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete II, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve. Bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, kraljica Elizabeta II je, ispod spoljašnje krhkosti, pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji.

 
Još jednom izražavam duboko saučešće porodici NJenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

 

Nakon vesti da je preminula engleska kraljica Elizabeta II, zastava na Bakingemskoj palati je spuštena na pola koplja. Javni servis BBC je emitovao britansku himnu nakon što je objavljeno saopštenje Bakingemske palate o smrti kraljice.

Britanska kraljica Elizabeta II, najdugovečniji britanski monarh i figura nacije u poslednjih sedam decenija, preminula je u 96. godini, saopštila je nešto ranije Bakingemska palata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike