Vučić obrazložio svoju odluku: Ana Brnabić je sposobna i obrazovana žena, marljiva, i pre svega lojalna Srbiji!

27.08.2022

08:32

0

Jedan od narodnih poslanika je rekao da je problem da izaberemo Anu zato što je satanizovana. I upravo zato sam i odlučio da je izaberemo - kazao je Vučić

Vučić obrazložio svoju odluku: Ana Brnabić je sposobna i obrazovana žena, marljiva, i pre svega lojalna Srbiji!
Brnabić Mali Vučević (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u današnjem obraćanju medijima saopštio je da je odlučio da mandatar za sastav nove Vlade bude Ana Brnabić.

Predsednik je dodao da ima ogromno poverenje u Anu Brnabić.

- Jedan od narodnih poslanika je rekao da je problem da izaberemo Anu zato što je satanizovana. I upravo zato sam i odlučio da je izaberemo - kazao je Vučić.

Kako je dodao, ona radi za ovu zemlju izuzetno mnogo.

- U stanju je da sedi sa poljoprivrednicima po 17 sati, i ne mora da se slika sa kućnim ljubimcima tri puta dnevno da bi je ljudi voleli. Ponosan sam što imam takvog saradnika. Sposobna i obrazovana žena, marljiva, i pre svega lojalna Srbiji - zaključio je Vučić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tokom obraćanja je naglasio da je odluka bila teška, da će sva tri kandidata biti veoma važni u Vladi...

- Ana Brnabić je ime koje predlažem Narodnoj skupštini. Miloš Vučević će imati značajnu ulogu, ali i Ivica Dačić. U Sinišu Malog imam veliko poverenje, on će biti jedan od potpredsednika Vlade. Pred Anom su veliki zadaci i važno je da se na to koncentrišu. Tu su i Ana i Miloš i Siniša sa nama, nema trzavica, problema... Za ovo vreme smo postali prijatelji, znamo šta radimo i koliko je važno da osiguramo stabilnost zemlje. Brnabić neće biti premijer sve četiri godine, već do 2024. godine - kazao je Vučić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike