Premijerka Brnabić oštro reagovala na Plenkovićeve izjave: Konačno, dajte, blokirajte nam više taj evropski put zato što tražimo...

27.08.2022

06:09

0

Plenković je izjavio da se četvorici hrvatskih pilota koji su optuženi u Srbiji za zločine na Petrovačkoj cesti tokom akcije Oluja, neće dogoditi ništa i da će u Hrvatskoj živeti mirnim životom

Premijerka Brnabić oštro reagovala na Plenkovićeve izjave: Konačno, dajte, blokirajte nam više taj evropski put zato što tražimo...
Ana Brnabić Tan2022-8-5_144227342_1 - Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da se pilotima odgovornim za zločin na Petrovačkoj cesti "neće dogoditi ništa".

Kako je napisala na Tviteru, "dopunila je informaciju koju je Plenković pružio da bi bila potpuna - pilotima koji su bombardovali kolonu civila u zbegu, na tlu druge države i ubili četvoro dece, jednu devojku, starce i starice, neće se u Hrvatskoj dogoditi ništa".

 

 

Brnabić je dodala da Evropska unija i dalje ćuti.

- Konačno, dajte, blokirajte nam više taj evropski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignorisanja od strane svih, pravdu za pobijenu decu - istakla je premijerka i upitala zašto samo prete.

- Blokirajte, da cela EU vidi vaše vrednosti! Kad blokirate, treba kolegama u EU da objasnite da štitite ubice dece -napisala je Brnabić.

 

 

Prethodno je Plenković izjavio da se četvorici hrvatskih pilota koji su optuženi u Srbiji za zločine na Petrovačkoj cesti tokom akcije Oluja, neće dogoditi ništa i da će u Hrvatskoj živeti mirnim životom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike