Petković se oglasio posle pregovora: Borili smo se za mir - Vučić se sutra obraća javnosti

18.08.2022

13:31

0

Niko iz srpske delegacije danas se neće obraćati, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić naciji će se obratiti sutra po povratku iz Brisela

Petković se oglasio posle pregovora: Borili smo se za mir - Vučić se sutra obraća javnosti
Petar Petković - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kratko se obratio novinarima nakon današnjih pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU, Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom.

On je poručio da se niko iz srpske delegacije danas neće obraćati, a da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić naciji obratiti sutra po povratku iz Brisela.

-Mislili smo da je moguće postići kompromis. Niko se neće obraćati iz naše delegacije, saopštio je novinarima Petković.

On je poručio da se delegacija Beograda borila za mir, stabilnost, kompromisna rešenja, zbog čega će, kako je rekao, predsednik Vučić i ostati još izvesno vreme u Briselu.

-Predsednik Vučić će se sutra po povratku u Beograd obratiti javnosti i biće to jedno od njegovih najznačajnijih obraćanja javnosti, rekao je Petković.

Podsetimo, danas je održano nekoliko sastanaka, ali prve informacije govore da Kurti nije bio spreman na kompromis. Predsednik Vučić iz Brisela je zakazao za nedelju sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike