Predsednik Vučić: Notorna je laž da je patrijarh preminuo ranije

31.12.2020

09:59 >> 10:27

0

Irinej je preminuo onda kada je to i rečeno. Dobio sam informaciju iz VMC Karaburma u tom trenutku, rekao je Vučić

Predsednik Vučić: Notorna je laž da je patrijarh preminuo ranije
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost da njegovi politički protivnici pobede na sledećim izborima, ne zato što im građani veruju, kaže, već zato što su spremni da ulože veliki novac.

“Iako im narod ne veruje, verujem da imaju priliku da pobede na izborima, ali zato na silu neće”, rekao je Vučić za Pink tv.

U kampanju laži protiv njega već su, ističe, njihovi medijski tajkuni, Ðilas, Šolak i drugi uložili stotine miliona evra, a nije im ništa, kaže, da ulože još za izbore:

Pročitajte još

-Verujem da će nas pobediti na izborima, njima nije ništa da ulože jos stotine miliona, toliko su bogati, da bi politicki vladali. A, da li će uništiti Srbiju, to za njih nije ništa – istice Vučić.

Komentarišući neke od neistina u kampanji protiv njega protekli meseci, rekao je da kada gajite toliku mržnju bez argumenata onda idete i sa tim da Vučić “daje dozvolu i da neko umre”, kako je komentarisana njegova objava o smrti patrijarha Irineja.

Notorna je laž, navodi, da je patrijarh Irinej preminuo ranije, a da je to objavljeno onda kada je on rekao.

-Kada bih hteo da budem iskren, najbolje bi bilo da kazem da su neki drugi nadlezni za ove slučajeve. Irinej je preminuo onda kada je to i rečeno. Dobio sam informaciju iz VMC Karaburma u tom trenutku – rekao je Vučić.

PLAĆENI DUGOVI, ULOŽENO U BOLNICE

Odgovarajući na optužbe da su životi ljudi žrtvovani zbog ekonomije, kaže da građani sami treba da procene i navodi šta je sve urađeno od početka apandemije i koliko je uloženo u opremu, bolnice, da su preko 30 odsto povećane plate zdravstvenmih radnika.

Navodi i da su isplaćeni svi dugovi za lekove iz prethodnih 12 godina, za Puteve Srbije, sportske klubove…

-Kada nemate argumente kazete da smo najgori, a mi smo u 10 najboljih tokom korona krize – kaže predsednik ukazujući na broj testiranih, hospitalizovanih, da je stopa smrtnosti 0,93 odsto.

Povodom kriminala, podseća da je dvostruko smanjena stopa ubistava, da se ušlo u obračunn sa crnogorskim klanovima, a da je Šarić već osam godina u zatvoru

PRISLUŠKUJU ME

Prisluškuju me i mislim da znam ko stoji iza toga, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je to deo pokušaja nekih da na vlast, mimo izbora, dovedu one koji su svojevremeno uništili zemlju.

Predsednik je kazao da su to radile domaće službe, ali da je na nadležnim organima da utvrde koje i da li su povezane sa stranim službama.

-Mislim da znam ko stoji iza toga, ali ne bih da izlazim s tim u javnost. Nadležni organi se tim poslom bave, oni će svoj posao da urade – rekao je Vučić.

On je podsetio da su za prisluškivanje predsednika Republike određene dugogodišnje kazne zatvora, posebno kada se to, ističe, radi iz nadležnih organa bezbednosti države.

-To je direktan pokušaj državnog udara – rekao je Vučić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike