Vučić: Odgovaraće svako ko je cepao srpsku zastavu!

31.07.2022

11:10 >> 11:11

0

Dodaje, kada pogleda ko su oni koji to rade, delimično razume šta se tu dešava

Vučić: Odgovaraće svako ko je cepao srpsku zastavu!
aleksanadr vučić (9) - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Svako ko je cepao srpsku zastavu na protestu u Novom Sadu, odgovaraće, jer je zakon isti za sve, a sa državnim simbolima niko nema pravo tako da se ponaša, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Na pitanje da li će aktivistkinja iz Novog Pazara Aida Ćorović, biti kaženjena zbog cepanja srpske zastave u Novom Sadu, i šta bi se desilo da je neko u Novom Pazaru pocepao zastavu BiH, Vučić je rekao da sada prvi put čuje da je ona cepala zastavu, ali da će odgovarati svi koji su to činili.

- Video sam da su neki drugi cepali. To je krivično delo, nadležni organi ih gone, za to će krivično odgovarati, nema sumnje - rekao je Vučić.

Ne može niko na taj način da se ponaša sa državnim simbolima Srbije, da se zastava cepa, spaljuje…, poručio je predsednik Vučić.

- Već sam rekao da je za neke demonstrante, antisrpske orijentisane u zemlji, kada vide srpsku zastavu, na prostorijama SNS ili bilo gde, to za njih ''crvena marama''. Na moj poster su bacilli fabru, ali tamo gde su videli srpsku zastavu, nju su pocepali, a staklo razbili - rekao je Vučić.

Mada, dodaje, kada pogleda ko su oni koji to rade, delimično razume šta se tu dešava…

- Ali, to što ja razumem, zakon ne može da razume. Ni po babu, ni po stričevima, pravo i zakoni ove zemlje važe za sve - rekao je Vučić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike