Sledbenici Bore Solunca napadaju sve pred sobom: Sin razbijao izloge, a njegovi puleni napadaju građane Novog Sada

28.07.2022

19:04

1

Autor: 24sedam

Novi Sad je danas imao priliku da svedoči nemilim scenama i divljaštvu opozicije

Sledbenici Bore Solunca napadaju sve pred sobom: Sin razbijao izloge, a njegovi puleni napadaju građane Novog Sada
bora solunac copy - Copyright 24sedam/Goran Sivački/D. A.

Na protestu ekstremističkih grupa, koje predvodi bivši gradonačelnik Novog Sada, Borislav Novaković – Bora Solunac, došlo je do više incidenta kada su razjareni opozicionari i članovi raznih levo-liberalnih organizacija, besni zbog slabe posećenosti njihovog skupa, napadali građane i demolirali grad.

Iako se, ionako mala, grupa ekstremista polako razilazi, to ne znači da građani Novog Sada i dalje nisu u opasnosti. Tome u prilog najbolje svedoči snimak sa ulica Srpske Atine na kojem se vidi kako nekoliko pulena Bore Solunca napadaju prolaznike u automobilima i pozivaju ih na obračun.

Međutim tu nije bio kraj. Sledbenici Bore Solunca su se okomili na prostorije Srpske napredne stranke na kojima su polupali izloge, a zidove poslu farbom.

To im, očigledno, nije bilo dovoljno pa su neki od njih pokidali i pocepali srpske trobojke koje su bile istaknute na prostorijama SNS.

Sin Bore Solunca pijan razbijao izloge

Da “iver ne pada daleko od klade” govori i primer sina Bore Solunca – Nikole. Naime, on je svojevremeno, dok je bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci, razbio izloge na prostorijama Srpske napredne stranke i udaljio se sa lica mesta. 

Nedugo posle toga, patrola Policijske stanice Detelinara je izlaskom na lice mesta ustanovila da su razbijena stakla na tri izloga i dvoja vrata, kao i da ima tragova krvi. Policijski službenici su u blizini, na Bulevaru oslobođenja broj 28, u ulazu zgrade pronašli izvršioca ovog vandalskog čina - Nikolu Novakovića.

Osumnjičeni sin Bore Solunca je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da ima više od 1,8 promila alkohola u krvi. Okružni javni tužilac je delo kvalifikovao kao krivIčno delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.  

Ipak, to što je Novaković svog sopstvenog sina vaspitao tako da, pod uticajem velike količine alkohola, noću razbija izloge po gradu, ne smeta mu da se građanima predstavlja kao čovek koji bi mogao da “uvede red u Novom Sadu”. Kako izgleda Novakovićevo “uvođenje reda” najbolje se vidi danas kada njegovi sledbenici napadaju svakog građanina Novog Sada koji samo želi da prođe ulicom koju su oni okupirali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike