Dačiću stigle mnogobrojne čestitke, dobio i poziv da poseti BiH (FOTO)

23.10.2020

12:11 >> 14:33

0

Autor: A. B.-I. K.

Špirić je istakao da je sastanak delegacija na najvišem nivou uvek prilika za nove inicijative

Dačiću stigle mnogobrojne čestitke, dobio i poziv da poseti BiH (FOTO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić čestitao je danas Ivici Dačiću izbor za predsednika Narodne skupštine Srbije i pozvao ga da poseti BiH.

Špirić je istakao da je sastanak delegacija na najvišem nivou uvek prilika za nove inicijative i oblike saradnje koje parlamentarci dveju zemalja mogu da promovišu.

Naveo je da Parlamentarna skupština BiH i Narodna skupština Srbije imaju veoma dobre odnose i da očekuje unapređenje međuparlamentrne saradnje s ciljem promovisanja pitanja od zajedničkog interesa.

– Našu saradnju smatram veoma značajnom za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj naše dve zemlje – naveo je Špirić u čestitki, a preneli su banjalučki mediji.

Foto: Skupština Srbije

Čestitku je novoizabranom predsedniku Skupštine Srbije uputio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

– Kao bivši predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, znam koliku odgovornost, znanje i liderske kapacitete zahteva ova funkcija.

Uveren sam da će, sa Vama na čelu, Narodna skupština Republike Srbije u narednom periodu, uz jasnu viziju i posvećenost radu, sa uspehom rešavati važna pitanja za sve građane Srbije – navodi se, između ostalog, u čestitki.

Foto: Skupština Srbije

Kako se dodaje, Grad Banjaluka biće iskren partner u saradnji na svakom projektu čiji je cilj unapređenje veza našeg naroda sa obe strane Drine i stvaranje boljih uslova za život građana Srbije i Republike Srpske.

Predsedniku Skupštine čestitku je uputio i predsednik Srpskog nacionalnog saveta i srpskih organizacija u Crnoj Gori.

Foto: Skupština Srbije

– Raduje nas što ste sa Vašom partijom ostali deo velike patriotske koalicije, koja na najbolji mogući način čuva integritet i teritorijalnu celovitost Republike Srbije. Verujemo da će se Vaše ogromno iskustvo, stečeno kroz najodgovornije državne funkcije, potvrditi i na mestu predsednika najvećeg zakonodavnog organa Republike Srbije – navodi se u čestitki koju je potpisao dr Momčilo Vuksanović.

Nacionalni savet Srba Slovenije takođe je čestitao Ivici Dačiću izbor na mesto predsednika Narodne skupštine Republike Srbije.

Foto: Skupština Srbije

– Nacionalni savet Srba Slovenije je obradovan činjenicom da ste upravo Vi izabrani za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije u uverenju da ćete i tu funkciju obavljati uspešno, kao i sve druge, koje ste obavljali u Vašoj dugogodišnjoj političkoj karijeri. Srbi u Sloveniji veruju da će u Vama imati odličnog sagovornika ne samo u institucionalnom pogledu, nego i kada su u pitanju preporuke za rešavanje našeg statusnog pitanja – kaže se u čestitki koju je potpisao Nikola Todorović.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je čestitku i od generalnog sekretara Parlamentarne skupštine OEBS Roberta Montele.

Foto: Skupština Srbije

-Vaša Ekselencijo, dragi Ivice, veliko mi je zadovoljstvo da Vam u ime Parlamentarne skupštine OEBS čestitam na imenovanju za predsednika Narodne skupštine Srbije. Drago mi je da će Parlamentarna skupština OEBS moći da računa na iskusnog kolegu parlamentarca u vremenu kada su nam potrebni ljudi koji čvrsto veruju u međunarodnu saradnju i multilateralizam. Ovo je za mene takođe prilika da uopšte zahvalim Narodnoj skupštini Srbije za odličnu saradnju koju ostvarujemo, kao i neverovatnu podršku koju pruža svojoj delegaciji pri PS OEBS, a koja predstavlja važan i vredan element naše Skupštine. Radujem se veoma skorom susretu sa Vama na Vašoj novoj funkciji i uveravam Vas da ćete imati potpunu podršku Parlamentarne skupštine OEBS – navodi u čestitki Montela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike