Vučićeve reči kao udarna tema u ruskim medijima: Pokazao je da je normalni Evropejac, a ne kao...

15.07.2022

07:57

0

Russia Today prenela je i Vučićeve reči da će "Rusija uskoro pristupiti Zapadu sa 'nekim predlogom', naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu

Vučićeve reči kao udarna tema u ruskim medijima: Pokazao je da je normalni Evropejac, a ne kao...
vucic pink3 - Copyright Printscreen/Pink

Stav i mišljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o specijalnoj operaciji u Ukrajini, glavna su tema poslednjih dana u ruskim medijima.

Njegovo nedavno gostovanje na televiziji Pink imalo je snažan odjek u Rusiji.

- Moramo shvatiti da smo usred svetskog rata, budući da ovaj sukob više nema smisla zvati regionalnim. Naime, celi Zapad se bori protiv Rusije preko Ukrajinaca. Ovo je globalni sukob.

Upravo je to naišlo na reakciju "RT" koja je prenela izjavu i potvrdila da je taj stav nešto sa čime se sve više državnika širom sveta slaže.

Russia Today prenela je i Vučićeve reči da će "Rusija uskoro pristupiti Zapadu sa 'nekim predlogom', naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu.

Printscreen / RT
 

- Znam šta nas čeka. Čim Vladimir Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdejevka, izaći se s predlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, imaćemo pakao - rekao je Vučić.

Prvi kanal Rusije imao je emisiju sa analitičarima koji su govorili o sukobu, pa se i tu dotakli Vučićevih reči, a predsednika Srbije uporedili sa Jensom Stoltenbergom.

Naveli su da je Vučić "normalni Evropejac", a generalni sekretar NATO-a "atlantista koji ne mari previše za Stari kontinent".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike