24SEDAM KRALJEVO Džezibar – 12. Internacionalni džez festival

28.06.2022

12:22

0

Autor: 24sedam

U četvrtak, 30. juna u 19 časova, u dvorištu Francuske kuće, biće predstavljena knjiga intervjua „Jazz face”

24SEDAM KRALJEVO Džezibar – 12. Internacionalni džez festival
W. Puschnig FULSOME X - Copyright Promo / W. Pusching Fulsome X

Kulturni centar „Ribnica” organizuje 12. Internacionalni džez festival „Džezibar”.

Festival počinje izložbom fotografija „MUSIC, BRE!” autora Ivana Grlića u sredu, 29. juna 2022. u 12.00, u galeriji Kulturnog centra u Ribnici.
„MUSIC, BRE!” je multimedijalni umetnički projekat baziran na foto-portretima najznačajnijih umetnika iz domena muzike. Predstavlja deo projekta „Serbian bre“ započetog još 2001. godine.

Intenzivno radeći na poboljšanju i transformisanju aktuelne stvarnosti, višegodišnjim angažovanjem na projektu „Serbian bre!“, Grlić je ovom sintetizovanom studijom portreta, svetlosti i muzike, njenom obimnošću i ozbiljnošću, dinamičnim i višeslojnim sadržajem, kreirao stvarnu istorijsku tačku u kontekstu predstavljačkog i razvoju vizuelnih umetnosti, uopšte.

U četvrtak, 30. juna u 19 časova, u dvorištu Francuske kuće, biće predstavljena knjiga intervjua „Jazz face”, renomiranog beogradskog muzičkog novinara Vojislava Pantića. Pasionirano prateći brojne evropske džez festivale, Pantić je tokom prethodnih tridesetak godina imao tu retku privilegiju da vodi razgovore sa velikanima svetske i domaće scene. Traganje za „džez istinom“ Pantić počinje još kao mlad novinar 1987. godine i sve to traje do današnjih dana. Već desetak godina piše rubriku „Džez skice“ za kulturni dodatak Politike. Kako je u tim medijima mogao da predstavi samo manji deo onoga što je od muzičara saznavao, došao je na ideju da u knjizi „Jazz face” publikuje te intervjue u potpunosti.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike