Vučićeva impresija tokom obilaska Ivanjice: Koju je rakiju predsednik Srbije kupio? (FOTO)

06.07.2022

16:05

0

Vlasnik firme "Floriva" Zoran Radovanović proveo je predsednika Srbije kroz destileriju

Vučićeva impresija tokom obilaska Ivanjice: Koju je rakiju predsednik Srbije kupio? (FOTO)
moravički okrug (4) - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom posete porodičnoj firmi za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća "Floriva" kod Ivanjice, obišao i njihovu destileriju, u kojoj je proizvode različite vrste rakija.

Jednu od njih, neuobičajenu i pomalo neobičnu - rakiju od šumske jagode, Vučić je i kupio od svojih domaćina.

 

 

Vlasnik firme "Floriva" Zoran Radovanović proveo je predsednika Srbije i kroz destileriju, gde se proizvode vina, rakije, ali i sokovi, a u trenutku Vučićeve posete, u toku je bila destilacija još jednog neuobičajenog alkoholnog pića - džina sa malinom.

Da "Floriva" ima širok spektar proizvoda, pokazuje i da to što, kako je Radovanović objasnio, oni koriste i ono što je kod mnogih nus proizvod, i od toga prave posebne "poslastice".

- Kada pravimo sok ili vino, oslobađa se seme pulpe, koje osušimo, sameljemo i pomešamo sa medom, da bismo dobili njihovu mešavinu - rekao je Radovanović i pokazao predsedniku jedan takav proizvod, od semena crne ribizle, koji je, kaže, jak antioksidant.

 

 

Na pitanje predsednika da li to mora onda i da bude skupo, domaćin je odgovorio da se oni pre svega trude da naprave kvalitetan proizvod.

- Trudimo se da napravimo dobar proizvod, koji su ljudi spremni da kupe, ali da znaju da su dobili kvalitetan prozivod, pravilno tehnološki obrađen - rekao je Radovanović, dodajući da su uglavnom fokusirani na "poklon program".

Domaćini su mu pokazali i rakije, od različitog vrsta voća, a Vučić je konstatovao da je rakija od maline najskuplja, dok je ona od jagode dvostruko jeftinija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike