Predsednik Srbije razgovarao sa Sijartom: Srbija ima iskreno i trajno opredeljenje da unapređuje odnose sa Mađarskom (FOTO)

10.06.2022

09:42

0

Aleksandra Vučića danas očekuje i susret sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom

Predsednik Srbije razgovarao sa Sijartom: Srbija ima iskreno i trajno opredeljenje da unapređuje odnose sa Mađarskom (FOTO)
sijarto-aleksandar-vucic - Copyright Instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon sastanka sa ministrom spolјnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom na svom Instagram nalogu.

- Sa velikim prijateljem Srbije, ministrom @peter_szijjarto razgovarao sam o regionalnoj situaciji i istakao potrebu za još bližom saradnjom u oblastima energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije - istakao je Vučič, a zatim istakao o kojim temama je danas bilo reči:

- Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdevanja gasom i konstatovali da je nesmetani tranzit energentima između naše dve zemlje još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske.

- Ponovio sam iskreno i trajno opredelјenje Srbije da unapređuje odnose sa Mađarskom, koji su sada na najvišem nivou u istoriji zahvalјujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera @orbanviktor za bilateralnu saradnju.

Predsednik se zahvalio ministru i premijeru Orbanu Viktoru na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekaće danas i kancelara Nemačke Olafa Šolca, s kojim će imati odvojeni razgovor.

Posle dočeka kancelara Šolca na Aerodromu "Nikola Tesla" u 15 sati, uslediće ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija.

Zatim će predsednik Srbije i nemački kancelar imati "tet-a-tet" razgovor, najavila je služba za saradnju s medijima predsednika.

Nakon plenarnih razgovora Vučić i Šolc obratiće se medijima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike