Vučić iz Ohrida poručio: Dovoljno brašna, struje i gasa su pitanja za "Otvoreni Balkan"

07.06.2022

20:12

0

Na pitanje novinara televizije Kljan da li je "Otvoreni Balkan" moguć bez tzv. Kosova, Vučić je poručio da je svako dobrodošao

Vučić iz Ohrida poručio: Dovoljno brašna, struje i gasa su pitanja za "Otvoreni Balkan"
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Ohridu da je svako dobrodošao u inicijativu “Otvoreni Balkan”, pa tako i Priština.

- Mislim da smo dovoljno zreli i da možemo da razgovaramo sami. Što više sami razgovaramo odnosi će biti bolji. Kada sam se prvi put sreo sa premijerom Albanije Edijem Ramom bilo je mnogo tenzija između nas. 70 godina se naši lideri nisu sretali. Posle toga upravo zbog toga što smo razumeli potrebu da treba da razgovaramo na svakom mestu mogli smo da razgovaramo bez posrednika i danas su naši odnosi dobri - objasnio je on.

Na pitanje novinara televizije Kljan da li je "Otvoreni Balkan" moguć bez tzv. Kosova, Vučić je poručio da je svako dobrodošao.

- Ako hoćete da rešavate pitanja hoćemo li da imamo i jedni i drugi dovoljno brašna, struje, gasa, to su pitanja za "Otvoreni Balkan" - objasnio je.

Vučić je kazao da se o drugom pitanju razgovara u Briselu i da je to odlučeno i rezolucijom Saveta bezbednosti UN.

- Nemam problema da razgovaram sa Prištinom, bilo gde i bez posrednika - podvukao je on.

Ukazao je na primer CEFTA, koja je donela saradnju na dobrobit svih njenih članica.

 

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović stigao je u Ohrid na Samit Inicijative Otvoreni Balkan.

- Svi naši najvažniji spoljnopolitički partneri su tu - napisao je Abazović na Tviteru po dolasku u Ohrid.

On je naveo da se na marginama skupa sastao sa premijerom Albanije Edijem Ramom i američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom.

- Zapadnom Balkanu je mesto u EU. Crna Gora kao lider u integracijama je spremna da bude pozitivan primer u tom procesu - istakao je Abazović.

Inicijativu Otvoreni Balkan čine Srbija, Albanija i Severna Makedonija, a Crna Gora i Bosna i Hercegovina samitu u Ohridu prisustvuju kao posmatrači.

 

Bonus video

Tanjug

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti