Visoki Dečani: Priština nastavlja sa bezakonjem

30.05.2022

19:45

0

Prethodno je taj manastir danas na Tviteru objavio da je oznaka sa imenom manastira Visoki Dečani ponovo je pomerena na Gugl mapam

Visoki Dečani: Priština nastavlja sa bezakonjem
Copyright Visoki Dečani/Profimedia

Manastir Visoki Dečani istakao je danas na svom Tviter nalogu da privremene prištinske institucije ne poštuju odluku ustavnog suda i nastavljaju sa pravnim bezakonjem.

- Prošlo je šest godina od odluke Ustavnog suda Kosova kojim se potvrđuje imovina manastira Dečani. U novembru 2020. potpisan je dogovor o zaobilaznom putu za Crnu Goru van specijalne Zaštićene zone manastira. Ni jedno ni drugo kosovske institucije ne poštuju i nastavljaju sa pravnim bezakonjem - istakao je manastir Visoki Dečani.

- Ovakav odnos najbolje pokazuje nespremnost kosovskih institucija da poštuju sopstvene pravne norme čime se nastavlja terorisanje manastira Visoki Dečani koji je od kraja rata četiri puta oružano napadan. Za sve ovo vreme u centru grada nema ni adekvatne oznake gde je put za manastir - naveo je manastir Visoki Dečani na Tviteru.

- Oznaka sa imenom manastira Visoki Dečani, jednog od najznačajnijih manastira srpske pravoslavne crkve i jednog od četiri spomenika UNESCO na Kosovu i Metohiji, ponovo je obrisana na Gugl mapama. Ovo je drugi slučaj ove godine. Provokacije se nastavljaju! - navedeno je na Tviteru manastira Visoki Dečani.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike