Dačić i Čen Bo: Mogućnost jačanja parlamentarne saradnje između Srbije i Kine

30.10.2020

12:56

0

Ambasadorka Čen Bo čestitala je Ivici Dačiću stupanje na dužnost predsednika Narodne skupštine i poželela mu uspeh u obavljanju nove funkcije

Dačić i Čen Bo: Mogućnost jačanja parlamentarne saradnje između Srbije i Kine
Copyright parlament.gov.rs

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

parlament.gov.rs

Ambasadorka Čen Bo čestitala je Ivici Dačiću stupanje na dužnost predsednika Narodne skupštine i poželela mu uspeh u obavljanju nove funkcije. Zahvalivši se na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Kine u periodu dok je obavljao posao ministra spoljnih poslova, ambasadorka Čen Bo je izrazila uverenje da će se odlična saradnja biti nastavljena i na novoj funkciji.

Ambasadorka Čen Bo uručila je predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću čestitku predsednika Stalnog komiteta Svekinskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Lia Žanšua povodom stupanja na novu dužnost.

Li Žanšu u pismu ističe da se predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić dugo zalaže za razvoj kinekso-srpskih odnosa i saradnje i da je njegova poseta Kini, u februaru ove godine, u specijalnim trenucima kada se kineski narod borio protiv korona virusa, dala snažnu podršku kineskoj strani. Li Žanšu izražava spremnost da zajedno sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem uloži napore za dalje intenziviranje saradnje Svekineskog narodnog kongresa Kine i Narodne skupštine Republike Srbije.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zahvalio je još jednom na svoj pomoći koju Kina je pružila Srbiji u borbi protiv pandemije.
Tokom razgovora konstatovani su odlični odnosi dve države na svim poljima, a razmotrene su mogućnosti jačanja parlamentarne saradnje između Srbije i Kine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike