Šta otkriva QR kod sa spomen ploče Milutinu Mrkonjiću? (FOTO/VIDEO)

23.05.2022

11:33

0

Ukoliko skenirate QR kod na spomen ploči Milutina Mrkonjića, otvoriće se internet stranica koja je cela posvećena političaru

Šta otkriva QR kod sa spomen ploče Milutinu Mrkonjiću? (FOTO/VIDEO)
milutin mrkonjić (5) - Copyright Antonnio Ahel/ATA Images

Na Novom groblju u Beogradu, danas je održan šestomesečni pomen političaru Milutinu Mrkonjiću. Porodica i prijatelji bivšeg ministra i počasnog predsednika SPS-a, okupili su se kako bi mu odali počast, a na groblje je prva stigla pevačica Ana Bekuta, u pratnji majke, unuke Sonje i unuka Branka.

Ono što je mnogima zapalo za oko jeste QR kod na nadgrobnoj ploči, koji, nakon skeniranja uz aplikaciju na pametnim telefonima, otvara internet stranicu na kojoj su bitni podaci o preminuloj osobi, poput biografije, fotografija, video sadržaja i sećanja najbližih.

Ukoliko skenirate QR kod na spomen ploči Milutina Mrkonjića, otvoriće se internet stranica koja je cela posvećena političaru. Ispod njegove fotografije ispisan je dan rođenja, kao i dan smrti, podatak da je političar bio diplomirani građevinski inženjer i četiri ikonice koje vam omogućuju da se opredelite za latinicu, ćirilicu, engleski ili ruski jezik.

24sedam/M. G.
 

Ispod toga, nalazi se meni u kojem postoje opcije: Biografija, fotografije, filmovi, o Novom groblju, kao i Gugl mapa, pa ćete tako, ukoliko kliknete na opciju "Biografija", između ostalog, moći da pročitate da "Milutin Mrkonjić ostaje upamćen kao izuzetan, nesebičan, častan, porodičan čovek, ostvaren i privatno i profesionalno, borac za progres i socijalnu pravdu, odan prijatelj i životni partner, a pre svega GRADITELj, i to ne samo neimarskih čuda širom zemlje i sveta, već i mostova među ljudima i narodima."

U nastavku piše da je Milutin Mrkonjić neprestano aktivan i preduzimljiv, da se najviše klonio praznih hodova, kao i da je mnogo držao do struke i da se uvek "s naročitim dignitetom, predstavljao pre svega kao inženjer".

Mogu se pronaći podaci i o njegovom školovanju, stečenom obrazovanju, ali i o životu. U sekciji "Fotografije" postavljene su one iz perioda kada je Milutin Mrkonjić bio tek beba, kao i one iz školskih dana, ali i one koje su nastale prilikom političkih aktivnosti.

Dostupan je i video u kome je bivši ministar predstavljen kao graditelj, uz kratke biografske podatke o tome gde je sve radio i šta je sve, za života, uradio.

Političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić (79) preminuo je 27. novembra 2021. godine u Beogradu u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike