Oglasila se prištinska policija: Meta napada na Gračaničkom jezeru bio policajac - ranio napadače, a sad se vodi postupak protiv njega?

03.05.2022

08:53

0

Sve se odigralo za 1. maj

Oglasila se prištinska policija: Meta napada na Gračaničkom jezeru bio policajac - ranio napadače, a sad se vodi postupak protiv njega?
Gračanica - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Prištinska policija potvrdila je da je prekjuče došlo do incidenta na Gračaničkom jezeru i da se dva muškarca sumnjiče za pucnjavu. Meta napada je bio policajac.

- Prijavljeno je da su dva osumnjičena albanska muškarca pucala na policajca. Policajac je reagovao pucnjem, usled čega su dva osumnjičena povređena i upućena na pružanje lekarske pomoći - navodi se u redovnom policijskom izveštaju prenosi RTS.

U izveštaju se dalje navodi da je na licu mesta pronađeno 15 čaura, dok je kod osumnjičenih, u selu Mramor, pronađen motocikl i oružje tipa "zoraki" bez metaka. 

Podsećamo, sve se odigralo za 1. maj na Gračaničkom jezeru, gde se grupa od deset Srba, mahom devojaka i mladića, okupila da proslavi praznik. U blizini su se nalazila dva muškarca, albanske nacionalnosti, koji su ih sve vreme posmatrali, te nekoliko puta prošli motorima pored njih.

- Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto, jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas - ispričao je Marko Petković iz Lapljeg Sela.

Dodao je da su zalegli kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

- Policajac u civilu koji je bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem kada su napadači krenuli da beže prema selu Mramor - precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

Bojan Rajković, jedan od roditelja čija su deca bila na jezeru, kazao je da bi cela situacija izmakla kontroli sa ozbiljnim posledicama da nije bilo njihovog prijatelja policajca koji je savesno reagovao kako bi ih zaštitio. 

- Sreća, zajedno u društvu se nalazio policajac koji je sa njima bio na izletu. On je uzvratio paljbom na napadače i tom prilikom ih je ranio kako bi zaštitio decu. Policija je decu ispitivala u Prištini više od pet sati. U ovom postupku su mladići i devojke svedoci, a slučaj se vodi protiv policajca. To mi nije jasno - kazao je Rajković. 

Dve osobe na motoru su ranjene i prevezene u bolnicu u Prištini. Istraga je u toku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike