Predsednik Vučić objavio video sa vežbe Štit 2022: "Ponosam sam na Srbiju, ponosan na njenu vojsku, neka živi Srbija" (VIDEO)

30.04.2022

17:22

0

Autor: 24sedam

Vučić je danas bio na na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a posle toga se obratio na društvenoj mreži

Predsednik Vučić objavio video sa vežbe Štit 2022: "Ponosam sam na Srbiju, ponosan na njenu vojsku, neka živi Srbija"  (VIDEO)
aero miting batajnica rts vucic2 - Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je objavio na svom Instagram nalogu video sa današnje pokazne vežbe Vojske Srbije "Štit 2022”.

Vučić je danas bio na na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a posle toga se obratio na društvenoj mreži i poručio da je "veoma ponosan na Srbiju".

- Srbija je neutralna zemlja i Srbija mora da pronalazi rešenja da može da sačuva svoje nebo i da može da sačuva svoju zemlju. Napravili smo bolje uslove i zato smo mogli da uradimo sve da ovako opremimo vojsku modernim sredstvima. Nastavićemo to da radimo. Ponosam sam na Srbiju, ponosan na njenu vojsku, neka živi Srbija! - navodi predsednik na video snimku najlepštih momenata sa "Štita 2022".

Da podsetimo, Vučić je najavio nova ulaganja u vojsku:

Printscreen/RTS
 

 

- Već duže vreme smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala i najkasnije početkom sledeće godine bićemo spremni da dogovorimo kupovinu. Razgovaramo i sa britanskom stranom oko kupovine Tajfuna - dodajući da je kineski FK 3 kupljen po povoljnoj ceni, ističući da je to odvraćajuće naoružanje za sve potencijalne agresore.

Predsednik Srbije dodao je i da Srbija razmišlja o nabavci kineskog L-15 (supersonični dvomotorni mlazni školsko-borbeni avion), ali da se o tome uopšte nije ušlo u pregovore.

Na pitanje koliko je plaćen kineski sistem FK 3, te da li se planiraju nove nabavke tog oružja, Vučić je rekao da je kupljeno koliko je bilo potrebno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike