Terali ga da iskopa sopstveni grob: Policija napravila klopku pa uhapsila monstruoznog hrvatskog kriminalca (VIDEO)

29.04.2022

20:17

0

Autor: 24sedam

Zagrebačka policija uhapsila je Antu Rosu (53), pravosnažno oslobođenog za organizaciju tzv. krvave pljačke Fine, zatim 32-godišnjaka i 42-godišnjaka za iznuđivanje i otmicu 35-godišnjaka

Terali ga da iskopa sopstveni grob: Policija napravila klopku pa uhapsila monstruoznog hrvatskog kriminalca (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Zagrebačka policija uhapsila je Antu Rosu (53), pravosnažno oslobođenog za organizaciju tzv. krvave pljačke Fine, zatim 32-godišnjaka i 42-godišnjaka za iznuđivanje i otmicu 35-godišnjaka kojeg su zbog navodnog duga tukli i terali da iskopa sopstveni grob.

Ne navodeći identitete policija je saopštila da je kriminalističko istraživanje završeno u saradnji s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom, pa da je trojka uhapšena u zamci koja je pripremljena u jednom ugostiteljskom objektu na području Črnomerca.

Pokušali da iznude 5.000 eura

Objavili su snimak na kojima se vidi hapšenje, ali i jeziva iskopina koju je muškarac kopao kao svoj grob.

Policija je precizirala da su se Roso i 32-godišnjak našli sa 35-godišnjakom krajem aprila na Malešnici radi iznude gde su ga prisilili na ulazak u automobil, preteći mu pritom hladnim i vatrenim oružjem. Potom su se uputili na područje Krapinsko-zagorske županije gde ih je čekao 42-godišnjak s kojim su došli na izolovano područje gde je prijavljena trojka započela torturu nad 35-godišnjakom.

Roso i 42-godišnjak tamo su naredili 35-godišnjaku da iskopa vlastiti grob, što je on i učinio u strahu za vlastiti život, a pritom su ga vređali i tukli.

Dok su Roso i 42-godišnjak maltretirali otetog 35-godišnjaka, 32-godišnjak im je predložio da ga puste kako bi prikupio novac koji od njega potražuju pa su ga, uz nastavak ponižavanja, prisilili da uđe u gepek automobila 42-godišnjaka, a zatim i u automobil s kojim su došli do Zagorja kako bi se vratili do Zagreba.

Prema pisanju medija, Roso i dvojica muškaraca su od 35-godšnjaka pokušali da iznude 5.000 eura.

Sledećeg dana je 35-godišnjak nabavio zatraženi novac pa ga je doneo u ranije dogovoreni ugostiteljski objekt na Črnomercu gde su ga dočekali Roso i još dvojica drugih muškaraca.

Kako je 35-godišnjak u međuvremenu prijavio otmicu i iznuđivanje, policija je u ugostiteljskom objektu pripremila klopku tokom koje su uhapsili Rosu, 32-godišnjaka ali i još dvojicu muškaraca koji su bili u njihovom društvo, dok je 42-godišnjak uhapšen naknadno.

Zagrebačka policija je, po naloga suda, pretražila kuće osumnjičenika gde su pronađeni predmeti i tragovi koji se povezuju s iznudom i otmicom, dok su kod 42-godišnjaka pronađene i tri tromblonske mine zbog kojih je dodatno prijavljen.

Sudilo mu se za krvavu pljačku Fine

Policija ističe da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da dvojica uhapšenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenicima nisu počinitelji kaznenih dela pa su pušteni na slobodu, dok su Roso, 42-godišnjak i 32-godišnjak, uz kaznenu prijavu podnetu nadležnom državnom tužilaštvu, predani pritvorskom nadzorniku.

Ante Roso je bio u begu od decembra 2011. do avgusta 2014., nakon što ga je Ivan Boršić prokazao kao organizatora tzv. krvave pljačke poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u septembru te godine kojom prilikom su ubijena dva čuvara.

U međuvremenu su Dubravko Žugelj, Ivan Tucman, Ivica Štrk, Ivan Boršić, Ante Roso u odsustvu, ali i još nekoliko osoba koje se teretilo i za druga razbojništva, osuđeni na zagrebačkom Županijskom sudu na ukupno 93 i po godine zatvora. Presuda je jednim delom poništena pa je određeno novo suđenje.

Vrhovni sud je potvrdio kazne Boršiču i Štrku koji su osuđeni na po 10 godina zatvora, Ivanu Tucmanu koji je osuđen na četiri godine zatvora , Draženu Elčiću koji je osuđen na šest godina zatvora, a na ponovljenom procesu sudilo se Žugelju, Jurici Tumpaku, Fehku Imamoviću i Mariju Paliću, dok se Rosi, koji je kasnije pravomoćno oslobođen za pljačku, sudilo u odsutnosti.

Pre suđenja Rosi i ostalima, za pljačku Fine se sudilo Nenadu Filipoviću i još šestorici osumnjičenih, ali su oni oslobođeni optužbi.

Roso je ponovno uhapšen u decembru 2020. zbog optužbi da je u dva navrata naručio postavljanje eksplozivne naprave pod automobil preduzetnika Darija B. (45), ali su optužbe protiv njega odbačene nakon što je tužitelaštvo zaključilo kako do tada provedeni dokazni postupci nisu dovoljni za podizanje optužnice pa je Roso pušten na slobodu.

Bonus video:

rina.rs

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi