"Beograd je danas mnogo lepši nego kada sam otišao": Kristofer Hil prepun utisaka po dolasku na obalu Save (FOTO)

27.04.2022

15:33

0

Zahvalio je gradonačelniku na prilici da učestvuju u akciji ozelenjavanja Beograda i podsetio da je najbolja prilika da se drvo zasadi ona pre 20 godina

"Beograd je danas mnogo lepši nego kada sam otišao": Kristofer Hil prepun utisaka po dolasku na obalu Save (FOTO)
FOTO TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Ambasador SAD Kristofer Hil sa suprugom Džuli i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posadili su danas na obali Save, između Gazele i Starog savskog mosta tri drveta američkog javora, u akciji čiji je cilj da 25 odsto urbanih delova grada bude pod zelenim površinama.

- Beograd ima ambiciozan plan da nastavi da ozelenjava grad i učini ga još lepšim. Živeo sam u Beogradu pre 40 godina i Beograd je uveravam vas mnogo lepši grad nego tada. Postao je grad parkova, drveća i cveća - rekao je Hil i dodao da se nada da će i ambasada SAD učestvovati u ozelenjavanju Beograda.

Zahvalio je gradonačelniku na prilici da učestvuju u akciji ozelenjavanja Beograda i podsetio da je najbolja prilika da se drvo zasadi ona pre 20 godina.

- Ako to nismo učinili tada najbolji trenutak je sada - rekao je Hil i dodao da će američki javori koje su posadili jednoga dana poslužiti kao hlad svima koji se budu šetali tim delom obale.

Gradonačelnik je rekao da je od 2019. u Beogradu posađeno više od 2.500 stabala, i da je cilj i današnje akcije "Drvo za Beograd" da naš glavni grad ima više od 25 odsto površina pod zelenilom.

Beograd sada ima 14 odsto zelenih površina u urbanom delu, a cilj nam je da ih bude 25, rekao je Radojičić i dodao da mu je ambasador rekao da je to ambiciozna ideja i da veruje da ako se udružimo svi, možemo da postignemo taj cilj.

Radojičić je zahvalio na svemu što američka ambasada i SAD rade da Beograd bude još lepši i još zdraviji grad.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug