Na poziv predsednika: Đilas danas kod Vučića na Andrićevom vencu!

11.04.2022

06:24 >> 12:23

0

Predsednik Vučić ranije je najavio da će uputiti poziv Ðilasu za razgovor

Na poziv predsednika: Đilas danas kod Vučića na Andrićevom vencu!
vucic rts oko10 - Copyright Printscreen/RTS/OKO

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas rekao je da je dobio poziv iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak koji će se održati danas u Predsedništvu Srbije. Prvobitno je bilo najavljeno da će sastanak biti održan u 16 sati, ali je kasnije pomeren za jedan sat, te će se njih dvojica sastati u 17 časova na Andrićevom vencu. 

Jedna od tema tema razgovora mogla bi biti rešavanje političke krize u Beogradu.

Đilas, naime, smatra da je jedino rešenje održavanje novih izbora koji bi, kako je rekao, morali da proteknu u drugačijoj atmosferi i bez nepravilnosti koje su "i ovoga puta zabeležene u velikom broju".

Predsednik Vučić ranije je najavio da će uputiti poziv Ðilasu za razgovor.

- Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće postovanje jedni prema drugima - poručio je Vučić.

Printscreen/YouTube
 

On je pre tri dana izjavio, povodom zahteva lidera SSP-a da se beogradski izbori ponovo održe do kraja godine, da su ti zahtevi maksimalistički, ali da je uvek spreman da razgovara.

"Povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera SSP Dragana Đilasa piše se na jedan neprecizan način i bombastično se najavljuje, a to nije sastanak Vučića i Đilasa već sastanak ponovo izabranog predsednika zemlje sa predsednikom jedne parlamentarne stranke", ocenila je predsednica Vlade Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Hepi televiziji.

Ona je precizirala da je sastanak zatražio Đilas, a da je predsednik Vučić, kao predsednik svih građana, to prihvatio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike