Mali: Verujem u pobedu Vučića u prvom krugu, pobedu SNS

31.03.2022

06:40

0

Mali je izjavio da veruje u pobedu Aleksandra Vučića u prvom krugu jer iza sebe ima rezultate koji su, kako kaže, od naše zemlje napravili bolje mesto za život

Mali: Verujem u pobedu Vučića u prvom krugu, pobedu SNS
Siniša Mali, ministar finansija - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Zbog svega što smo uradili u prethodnom periodu očekujem da građani prepoznaju rezultate i da veoma dobro prođemo na predstojećim izborima, te da budemo u mogućnosti da sami formiramo parlamentarnu većinu, što ne znači da nećemo imati koalicione partnere, rekao je Siniša Mali, potpredsednik SNS i ministar finansija.


Mali je izjavio da veruje u pobedu Aleksandra Vučića u prvom krugu jer iza sebe ima rezultate koji su, kako kaže, od naše zemlje napravili bolje mesto za život.

Mali takođe kaže da "iza SNS stoje rezultati koji se vide kroz stotine kilometara auto-puteva, nove pruge i vozove, otvorene fabrike i nova radna mesta, bolnice, domove zdravlja, škole...".

"O nama govore dela, ali i brojke, o kojima uvek volim da pričam. Pre 10 godina je nezaposlenost bila 25,9 odsto, a danas je ispod 10 odsto. Prosečna plata je bila 331 evro, a u decembru 2021. godine 635 evra. Nekada smo imali pad privredne aktivnosti, a sada smo među najbrže rastućim ekonomijama u Evropi", rekao je Mali u intervjuu za današnji "Alo".

Kad je reč o beogradskim izborima, Mali ocenjuje da građanima neće biti teško da procene ko treba da vodi Beograd kada se uporede rezultati prethodne vlasti i "naše uspehe s druge strane".

"O svakome od njih govore dela, odnosno nedela, a građani su ti koji treba da daju svoj konačan sud u nedelju, 3. aprila. Verujem u odličan izborni rezultat SNS, a našim konkurentima ne želim da se bavim", istakao je potpredsednik SNS-a.

Na pitanje gde vidi sebe posle izbora 3. aprila, Mali je odgovorio da mu je funkcija posle izbora "na poslednjem mestu, imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u svetu u kojoj pokušavamo da minimalizujemo uticaj krize na naše građane".

"Nikada se nisam bavio licitiranjima kada je reč o funkcijama, pa neću ni sada. O tome se ni u SNS-u trenutno ne razmišlja uopšte. Svi smo fokusirani na to da na najbolji način uradimo svoj posao, kao i da te dobre rezultate u kampanji predstavimo građanima", rekao je Mali.

Povodom globalne ekonomske krize i brige građana da li ćemo imati dovoljno hrane, Mali kaže da je vlada odmah reagovala i da svega imamo dovoljno, tako da "građani Srbije apsolutno nemaju razloga za brigu jer svega imamo dovoljno, što je rezultat odgovorne ekonomske politike koju vodimo godinama".

On je takođe rekao da će kurs dinara ostati pod kontrolom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike