Nikodijević: Ubrzaćemo gasifikaciju Beograda, jedna opština se posebno ističe

20.03.2022

14:30

0

Nikodijević je rekao da su zaštita životne sredine i čist vazduh jedan od prioriteta Socijalističke partije Srbije i zato je gasifikacija najbolji način da se omoguće efikasniji, ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji energenti

Nikodijević: Ubrzaćemo gasifikaciju Beograda, jedna opština se posebno ističe
8d4da896581cc610229fe3c931069b29_2498991096 - Copyright Beoinfo

Predsednik Gradskog odbora SPS Beograd Nikola Nikodijević izjavio je da je opština Rakovica prva prepoznala benefite gasifikacije i da je ovaj deo Beograda najviše napredovao u toj oblasti.

On je to rekao na predizbornom skupu koji je u Kneževcu održan u organizaciji izborne liste "Ivica Dačić-premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda".

Nikodijević je rekao da su zaštita životne sredine i čist vazduh jedan od prioriteta Socijalističke partije Srbije i zato je gasifikacija najbolji način da se omoguće efikasniji, ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji energenti.

- Do sada je projektovano 168 kilometara gasovodne mreže na ovoj opštini a građani Kneževca će već od ponedeljka imati priliku da imaju gas u svojim domovima. Pored toga, Skupština grada Beograda usvojila je plan gasifikacije Resnika čime su ispunjeni neophodni uslovi za nastavak tog projekta u još jednom naselju na opštini. U planu nam je gasifikacija Košutnjaka, Kanarevog brda i Miljakovca 3. Izgradnjom gasovodne mreže ukidamo individualna ložišta, koja predstavljaju jedan od glavnih zagađivača vazduha i time ćemo omogućiti kvalitetniji život naših sugrađana - poručio je Nikodijević.

Predsednik gradske organizacije socijalista naglasio je da je građanima omogućena i subvencionisana cena priključka, koja se plaća na 36 rata, čime su stvoreni preduslovi da cena priključka bude prihvatljiva svim domaćinstvima, navedeno je u saopštenju SPS-a.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike