Predsednik zabrinut za Srbe na Kosmetu: Srbija čini sve što može da naš narod sačuva

08.11.2020

07:28 >> 12:51

0

Autor: M. I.

Najpoštenije vodim ovu zemlju, Srbija je prva u Evropi, poručio je Vučić

Predsednik zabrinut za Srbe na Kosmetu: Srbija čini sve što može da naš narod sačuva
Copyright Tanjug/Žoran Žestić

Oluje protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da živi, ponovio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da li posle hapšenja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija postoji mogućnost novih nasilja kosovskih Albanaca prema Srbima.

On je novinarima rekao da je zabrinut za Srbe sa Kosova i Metohije, ali da Srbija čini sve što može i sama, kao i preko međunarodnog faktora, da se naš narod sačuva.

Rekao je i da ne zna kakva će presuda biti za Veseljija i Tačija u Hagu, ali smatra da Srbima neće biti lakše.

– Plašim se većih problema, a svi oni koji su počinili zločine moraju za njih da odgovaraju – kazao je Vučić.

Pročitajte još: Predsednik Vučić obilazi radnike na izgradnji nove kovid bolnice u Zemunu: Sutra će biti najteži dan za nas, ići ćemo i preko 3.000 (VIDEO)

Rekao je da će za nas biti problema i teškoća, ali da Srbi sa KiM sve znaju.

-. Možete ovde u Beogradu nekoga da prevarite, a Srbe sa KiM ne mozete. Oni su zato i dali ogromnu podršku Srpskoj listi, jer znaju ko se bori za njih – rekao je Vučić.

Povodom tvrdnji Dveri i Mlađana Ðorđevića da je od ranije imao dogovore sa kosovskim Albancima, i da su oni propali podizanjem optužnica, Vučić je istakao da on nije taj koji bira albanske predstavnike.

– Nemojte da mi drzite predavanja, osam godina slušam pridike lažova koji se predstavljaju kao Obilići, a mali su miševi, iako pričaju da su veliki junaci – poručio je Vučić.

On je rekao da su se oni mnogo ranije sastajali u Beču sa Tačijem, i da je on i tada znao da je Tači zločinac.

– Ja sam znao sve vreme, ali sam hteo da spasem Srbe na KIM, da pregovaram i odgovornost preuzmem na sebe. Uspeo sam delimično, dok su oni palili ambasade, održavali molebane, dozvolili nezavisnost Kosova – ukazao je Vučić.

Pročitajte još: Predsednik Vučić: “Ako je policijski čas znak nemoći, onda je mnogo nemoćnih u EU”

Istakao je da je za njihovo vreme 85 zemalja priznalo tzv. Kosovo, a za vreme, kako je kazao, “Brankovića-Vučića” je 18 zemalja povuklo priznanje.

Rekao je i da treba da se stide oni koji se tako ponašaju prema svojoj zemlji i istakao da protestuju sami protiv sebe, jer ništa za Srbiju nisu uradili.

– Hoćete da ukinete bolnice, fabrike… ,, sve srušite – upitao je Vučić i rekao da se nije nikada plasio niti će ih se uplašiti.

– Najpoštenije vodim ovu zemlju, Srbija je prva u Evropi – poručio je.

Ponovio je da se ne trese ni pred Bajdenom, a ni pred Bogom, i da govori istinu, a ko bude uradio koliko i on kazaće: “Kapa dole”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike