Miladinoviću upućene jezive pretnje na sednici GUP-a: "Naći ćemo vas na ulici, ići ćemo od stana do stana"

08.03.2022

14:30

0

Kao što je se vidi na snimcima sa sednice, baklje je zapalio Brajan Brković

Miladinoviću upućene jezive pretnje na sednici GUP-a: "Naći ćemo vas na ulici, ići ćemo od stana do stana"
Dusan - Copyright nsuzvio.rs/Pavle Pejić

Dušan Miladinović, direktor JP "Urbanizam" u Novom Sadu,  kaže da je njemu i članovima Komisije koja je vodila javnu sednicu na temu GUP-a, ekstremna manjina pretila i to ista ona koja je bacala dimne bombe i urlala.

-Oni su rekli doslovce“ Ići ćemo od stana do stana i naći ćemo vas“ i „Naći ćemo vas na ulici“. Obraćali su se i meni i članovima Komisije. Sve smo prijavili policiji. Ne mogu sve po imenu da ih prepoznam, ali mogu po liku. Znate, oni su stalni na sednicama GUP-a i namera im je da izazovu incidente- okriva Miladinović.

Kao što je se vidi na snimcima sa sednice, baklje je zapalio Brajan Brković, inače koji sebe prestavlja kao člana omladinske organizacije OSA, a i bio je aktivista Đilasovom SSP.

Uvid trajao 40 dana umesto predviđenih 30, bile su tri javne rasprave iako ih zakon ne predviđa 

Miladinović ističe a je do sada bilo tri javne prezenstacije po pitanju GUP-a na kome se zaista raspravljalo.

- Javni uvid trajao je 40 dana, za razliku od 30 dana koliko zakon nalaže. Ponavljam bile su tri javne rasprave iako zakon ne prepoznaje da treba bude i jedna. Mi smo kao Grad Novi Sad ipak prepoznali da treba da ih imamo zbog kompleksnosti i važnosti, da maksimalno budemo otvoreni prema građanima, da saslušamo njihove primedbe. A ta šačica ekstremista je sve te tri sednice koje su trajale pet i šest sati samo pravili galamu i prekidali, vređali… Suštinski, njih ne zanima sadržaj Generalnog urbanističkog plana, ne žele da saslušaju uz dobacivanja: „Nemojte da čitate, zamara nas, trošite nam vreme, nas to ne interesuje“ – kaže Miladinović i dodaje:

Neistina da su svi predlozi odbijeni, park na Limanu prihvaćen

- Oni nipodošatavaju bilo koga drugog građanina koji je došao da čuje i da iznese neko svoje viđenje i problematiku. Sebe nameću kao jedine relevatne u ovom Gradu koji treba da se pitaju ili koji nešto treba da znaju – naglasio je Miladinović i dodao je na tim javnim raspravama bilo od 50 do 70  ljudi.

nsuzvio.rs/Pavle Pejić
 

On ističe ističe da za razliku od ove grupe bilo ljudi koji saslušaju naše odgovore i kada budu negativno na neki zahtev to prihvate kao relevatan.

- Prihvaćena je primedba da se na Limanu izmesti zgrada poreske uprave i da na tom mestu bude park. Međutim, moram da istaknem da određeni mediji koji podržavaju i prate su izvestili da smo mi sve predloge odbili, što je netačno. Oni vrlo tendenciozno plasiraju neistine građnima. Imate predloge koji su neosnovani, a to znači da je naš odgovor negativan nego primedba nije tema za ovaj GUP ili se nalazi van njegovih granica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NSuživo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike