Miloš Vučević o humanosti jednog društva: "Briga o ugroženim sugrađanima uvek u fokusu"

05.03.2022

12:53

0

Humanost jednog društva se ogleda u tome kakvo je prema onima kojima je pomoć najpotrebnija

Miloš Vučević o  humanosti jednog društva: "Briga o ugroženim sugrađanima uvek u fokusu"
vucevic stanovi - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Briga o našim ugroženim sugrađanima je nešto što nam je uvek u fokusu, posebno ono najvažnije- njihovo stambeno zbrinjavanje i pomoć da steknu svoj "krov nad glavom", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

- Posebno se brinemo o najugroženijim kategorijama - osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima dece sa transplantiranim organom i izbeglim licima. Grad ovo postiže na više načina - javnim pozivom za kupovinu ili dodelu stanova u javnoj svojini ili kroz sticanje prava svojine - naveo je Vučević.

U 2020. godini sprovedeni su postupci za kupovinu i dodelu stanova u javnoj svojini grada, na lokaciji Kisačka 55 i to kroz 17 ugovora o kupovini i 4 ugovora o dodeli stanova. U 2021. godini kroz 2 javna poziva za ovaj vid stambene podrške određeno je 25 stanova na lokaciji Momčila Tapavice bb, u toku je bodovanje i izrada rang-liste. U drugom javnom pozivu određeno je još 8 stanova na više gradskih lokacija i u ovom postupku rad stambene komisije je u toku. Doneta je odluka da se još 25 stanova na adresi Momčila Tapavice opredeli za ovaj vid podrške.

- Na narednoj sednici donećemo i odluku o otuđenju 276 stanova u Veterniku i 9 stanova u Ceneju u svojini Grada licima koji su ih dobili kao izbegla lica i time definitivno rešimo njihovo višegodišnje stambeno pitanje - ističe Vučević.

Pored stanova, prethodne 2 godine se kroz javne pozive pomoglo i u ozakonjenju objekata, a za tu svrhu je za ovu godinu određeno 1.000.000 dinara i to za izradu neophodne geodetske i tehničke dokumentacije.

- Humanost jednog društva se ogleda u tome kakvo je prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, nadam se da Novi Sad pokazuje kakve kvalitetne ljude ima, da duh pomaganja i saosećanja vlada njegovim ulicama i obećavamo da niko neće biti zaboravljen! Zajedno možemo sve - zaključio je Vučević.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike