Usvojen Predlog odluka o radu RIK-a za izbore 3. aprila

02.03.2022

18:20

0

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je ova 13. sednica sazvana kako bi se svim kandidatima, odnosno predlagačima kandidata pružila mogućnost da pod jednakim uslovima učestvuju na ovim izborima i prikupile odgovarajući broj potpisa

Usvojen Predlog odluka o radu RIK-a za izbore 3. aprila
referendum glasacka kutija _16012022_0008 (1) - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Republička izborna komisija usvojila je danas Predlog odluke o obrascima za podnošenje predloga kandidata za predsedničke izbore i Predlog odluke o sastavu i radu RIK-a i lokalnih izbornih komisija u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike i predsednika Republike raspisanih za 3. april.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je ova 13. sednica sazvana kako bi se svim kandidatima, odnosno predlagačima kandidata pružila mogućnost da pod jednakim uslovima učestvuju na ovim izborima i prikupile odgovarajući broj potpisa.

Članovi komisije razmatrali su o nazivu izdatih obrazaca potrebnih za podnošenje predloga kandidata za republičke izbore.

Komisija je razmatrala i o četiri obrasca koja se podnose RIK-u: Predlog kandidata za predsednika Republike, Saglasnost kandidata za predlog za predsednika, Izjava birača da podržava predlog kandidata za predsednika Republike i Spisak kandidata koji potpisima podržavaju predlog kandidata.

Nakon manjih izmena komisija je usvojila prvu tačku dnevnog reda o obrascima koji su sačinjeni u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika i predsednika Republike Srbije.

Potom je održana sednica Radne grupe, posle koje je jednoglasno usvojena druga tačka dnevnog reda - Predlog odluke o sastavu i radu RIK -a i lokalnih izbornih komisija u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike i predsednika Republike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike