Predsednik: Orden princa velika čast za Srbiju

22.02.2022

07:03

0

Princ Albert od Monaka uručiće predsedniku Vučiću orden Velikog krsta reda Svetog Šarla

Predsednik: Orden princa velika čast za Srbiju
sns_glavni_odbor_29052021_0077 - Copyright ATAImages/ A.A.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je orden, koji će mu prilikom današnjeg susreta uručiti princ Albert od Monaka, velika čast za Srbiju.

Princ Albert od Monaka uručiće predsedniku Vučiću orden Velikog krsta reda Svetog Šarla.

"Princ Albert je veoma uticajna ličnost, ugledan čovek koji razgovara sa svima i razume sve. Ugledan je u Abu Dabiju, Oslu, Parizu, Moskvi", rekao je Vučić za TV Pink.

Kaže da je princ Albert tim ordenom, koji će mu uručiti danas, odlikovao, između ostalih, bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija i predsednika Rusije Vladimira Putina.

"Orden je velika čast za našu zemlju", poručio je predsednik i podsetio da je dobio mnoga važna priznanja, među kojima su od Putina orden Svetog Aleksandra Nevskog, od češkog predsednika Zemana, od Austrijske privredne komore.

Ističe da su ti ordeni dodeljeni za rezultate koje je Srbija postigla i koje su drugi državnici prepoznali, kao i da ti ordeni ostaju Srbiji.

Nakon današnjeg susreta u Monaku sa princom Albertom, Vučić putuje za Madrid i kaže da će prilikom te posete pozvati kralja Filipa Šestog i premijera Španije Pedra Sančeza da posete Srbiju.

"Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina, pozvaću kralja Filipa Šestog i gospodina Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas", rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike