Milivojević: Razgovor Vučića i Makrona važan za Srbiju

21.02.2022

15:17

0

Danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Milivojević: Razgovor Vučića i Makrona važan za Srbiju
Tan2022-2-21_15317355_0 - Copyright TANJUG/ TANJA VALIČ

Diplomata Zoran Milivojević ocenio je telefonski razgovor dvojice predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, najavljen za danas popodne, kao višestruko značajan, jer smatra da to pokazuje i brigu Beograda za sitauciju u Ukrajini i dobre odnose dvojice državnika.

"Razgovor Makrona i Vučića je važan i posledica je, sa jedne strane naše brige kako bi eventualni sukob mogao da se odnosi na nas i koliko je ovaj prostor u opasnosti. Sa druge strane, pokazuje dobar odnos dvojice predsednika i da on funkcionše", rekao je Milivojević za Tanjug.

Istovremeno naglašava da o važnosti sastanka govori i to što je Makron predsedavajući EU i što stavove EU iznosi kao prvo pozvani, pa je današnji razgovor mogućnost da predsednik Vučić izvorno dobije informaciju kako stoje stvari na terenu, koja je uloga Evrope i na šta se može računati.

"Važno je da naglasimo da smo i te kako zainteresovani za bezbednost i da podržavamo sve napore na liniji mirnog rešavanja situacije i upotrebu diplomatskih političkih sredstava", naveo je Miliovojević povodom, za danas, najavljenog razgovora Vučića i Makrona o krizi na istoku Evrope i situaciji na zapadnom Balkanu.

Danas je, inače, održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije.

Sednica je održana povodom situacije na istoku Evrope i u regionu Zapadnog Balkana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike