SVM predao listu za izbore, Pastor očekuje dobar rezultat

17.02.2022

09:14

0

SVM, kao manjinska politička stranka, prikupio je 8.896 potpisa građana koji podržavaju listu, rekao je nosilac liste, i naglasio da nikada do sada ovako brzo nisu prikupili potpise

SVM predao listu za izbore, Pastor očekuje dobar rezultat
Tan2021-12-8_143650865_3 - Copyright Tanjug

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predao je izbornu listu kandidata za narodne poslanike "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor".


SVM, kao manjinska politička stranka, prikupio je 8.896 potpisa građana koji podržavaju listu, rekao je nosilac liste, i naglasio da nikada do sada ovako brzo nisu prikupili potpise.

- Očekujemo dobar rezultat, računamo da ćemo stvoriti pretpostavke za kontinuitet u parlamentarnom radu i naš izborni program je u skladu sa očekivanim kontinuitetom - rekao je Pastor.

Kako je naveo, na prvom mestu su im očuvanje stablnosti države i prosperiteta, razvoj infrastrukture i privednih aktivnosti.

- Poseban akcenat stavljamo na demografsku i socijalnu politiku, bez obzira na nacionalnu pripadnost, i na zaštitu živone sredine - rekao je Pastor, i naglasio da očekuje dinamičnu, uspešnu i posećenu kampanju.

Prvi na listi, prema njegovim rečima, biće Balint Pastor, koji je u više mandata bio šef poslaničke grupe SVM.
24sedam/Goran Sivački
 

- Očekujemo da 3. aprila ne budemo slabiji nego što smo bili na prethodnim izborima, kada smo osvojili devet madata - rekao je Pastor, i podsetio da su prošli izbori bili specifični zbog velikog broja stranaka koje su bojkotovale izbore ili nisu prešli cenzus.

- Cilj je da imamo isti broj glasova ili više od 70.000, koliko smo ih imali prošli put - naveo je Pastor.

Pored nosioca liste, predavanju potpisa i prateće dokumenacije prisustvovali su, između ostalih, Balint Pastor i dosadašnja predsednica skupštinskog Odbora za evrointegracije Elvira Kovač.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike